Objava američkog ministarstva obrane (DOD)

Ovih dana u masovnim medijima odjeknula je vijest kako je američko ministarstvo obrane Department of Defence (DOD) na svojim web stranicama objavilo tri, kako su ih nazvali, „povijesna“ videa koji prikazuju neidentificirane leteće fenomene.

Link na web stranicuLink na video materijale

DOD

Te iste videe je još 2017. godine objavio „To The Stars Academy of Arts and Science“, a prenio New York Times, o čemu sam već pisala, a sve detalje možete pronaći ovdje:

http://duap-polaris.hr/polaris/index.php/ufologija/115-pentagon-ufo-update.html

http://duap-polaris.hr/polaris/index.php/ufologija/116-uss-nimitz.html

http://duap-polaris.hr/polaris/index.php/ufologija/117-gimbal.html

Američko ministarstvo obrane objavilo je, uz 3 videa, službenu izjavu: "Nakon temeljite revizije, Ministarstvo obrane odlučilo je da službeno objavljivanje ovih videa koji se ne smatraju tajnima ne otkriva nikakve osjetljive mogućnosti ili sustave te ne ometa naredne istrage ulaza neidentificiranih zračnih fenomena u vojni zračni prostor."

Senator Harry Reid je na Twitteru objavio da mu je drago što je Pentagon službeno objavio videe, ali da se time samo „zagrebala površina“ dostupnih materijala i istraživačkih radova. "SAD mora na ozbiljan znanstveni način proučiti potencijalne implikacije koje ovo ima za nacionalnu sigurnost", dodao je.

I predsjednik Trump je komentirao objavljene videe: „Pitam se da li je to stvarno,“ „To je prokleto dobar video“.

Japansko ministarstvo obrane reagiralo je konferencijom za javnost u kojoj je ministar obrane Kono Taro izjavio da ne vjeruje previše u NLO-e, ali da ministarstvo planira izraditi protokol u slučaju da piloti obrane naiđu na neidentificirane leteće objekte. Kono je dodao kako nije bilo izvještaja da se piloti susreću s NLO-ima, ali njegovo će ministarstvo biti spremno u slučaju da se to desi.

Glasnogovornica ministarstva obrane, Susan Gough, već mjesecima zavlači istraživačima dati odgovore na pitanja vezana za tajni NLO program AATIP, no u ponedjeljak je rekla da će se javiti nakon objave ovih videa sa više informacija o AATIP-u.

Pratit ćemo razvoj događaja.

Sva prava pridržana @2024