"Došla je sa zvizde" (Mate Puljak)

Snimka zaslona 2022-06-11 174829Mate Puljak je objavio 130 radova, sudjelovao u objavljivanju nekoliko knjiga i projekata. Njegov najvrjedniji doprinos očuvanju ilirskog identiteta jeste ogromna zbirka usmenih narodnih predaja koje sakuplja od djetinjstva.

Objavljuje na portalu www.piramidasunca.ba te je jednu od objava pod nazivom "Došla je sa zvizde" posvetio našem društvu Polaris.

Opširnije...

Tajna mjere

tajna mjereGeometrija posjeduje dva velika blaga: jedno je Pitagorin poučak, a drugo zlatni rez. Prvo se može usporediti sa čistim zlatom, a drugo sa draguljem neprocjenjive vrijednosti. Johannes Kepler.

U nastavku objavljujemo rad autora Igora Podruga.

Π (pi)-odnos opsega i promjera kruga. Najranija poznata aproksimacija datira oko 1900. prije Krista. https://hr.wikipedia.org/wiki/Pi_(broj)

φ (fi)-zlatna sredina, božanski omjer, zlatni rez. Aproksimacija mu okvirno datira u vrijeme antike. https://hr.wikipedia.org/wiki/Zlatni_rez


Opširnije...

Kineski Roswell - dokazi izvanzemaljskog posjeta iz prapovijesti

9972b9e7-bc35-493d-ba60-38806b2de248Ovo je jedno od najznačajnijih i najzagonetnijih arheoloških otkrića, također poznato i pod nazivom kineski Roswell kamenog doba, koje snažno podupire hipotezu o paleokontaktima, iako zvanični znanstveni krugovi osporavaju ovo otkriće, uostalom, kao i sva druga koja nisu u skladu s važećim "pravovjernim" pogledima i interesima glavne struje odviše konformistički raspoloženog znanstvenog establishmenta.

Tijekom ekspedicije 1937. godine, na teško pristupačnom planinskom području Bayan-Kara-Ula koji se nalazi na pograničnom dijelu između Tibeta i Kine, kineski arheolog profesor Chi Pu Tei sa svojim studentima je izvodio detaljan rutinski pregled međusobno povezanog spleta mnogobrojnih planinskih pećina koje su zadirale duboko u stjenovit planinski masiv, te otkrio nekoliko pećina s grobnicama koja sadrže čudne, samo oko 130 cm visoke kosture čije trokutolike lubanje su bile prevelike u odnosu na njihova slabašna neprirodno vretenasta tijela.

Opširnije...

Astroarheologija

chichenitzaOsnovni predmet istraživanja ove oblasti su arheološki lokaliteti za koje danas ne postoje dovoljno precizni podaci i zadovoljavajući odgovori po pitanju njihova načina gradnje, porijekla i namjene.

Kao primjer možemo nabrojati: staroegipatske i latinoameričke piramide, megalitičke komplekse kao što su Rapa-Nui (Uskršnji otok) i Stonehenge, gradovi drevne Indije (Ur i Mohenjo-Daro), tragovi pacifičkih civilizacija Mu i naroda Menahuna (luka Nan-Madol), civilizacije Latinske Amerike - Inke, Maje, Tolteci, Asteci te gradovi i lokacije: pustinja Nasca, Cusco, Tiahuanako, Palenqua i dr.

Tu vidimo da prefiks riječi "astroarheologija" ukazuje na određeni astro-karakter ovih predmeta istraživanja.

Opširnije...

Zacharia SITCHIN: Zabranjena povijest ljudske vrste

ZECHARIA-SITCHIN-300x197Što bi se dogodilo kada bi shvatili da je sve što smo učili u školama o našoj povijesti LAŽ? Počevši od samog nastanka čovjeka i njegovoj evoluciji? Kako bi reagirali kad bi se ukazala mogućnost da je sve što znamo, zapravo prikrivanje istine? Jesmo li uopće spremni uzeti tu opciju kao mogućnost?

Ugledni, prošle godine preminuli pisac Zetcharia Sitchin još je u svojoj mladosti proučavao Stari zavjet, te knjigu postanka na izvornom Hebrejskom jeziku i tako je naišao na proturječja koja su postala temelj dugogodišnjeg istraživanja koje je rezultiralo pisanjem značajnih knjiga koje govore o svijetu u kojem živimo iz jedne druge perspektive, nama nepoznate, a toliko fantastične da zvuči nevjerojatno. 

Opširnije...

Sva prava pridržana @2024