Hvar 2016.

mapsLokacija viđenja: grad Hvar (sami kraj rive, polazište katamarana). Vrijeme snimanja: 13.8.2016. otprilike od 19:59h do 20:02h po kameri (objekt se tada "spustio" iza palme u smjeru istoka i nestao mi s obzora). Opazio sam ga dok sam čekao katamaran. U ovom videu sam pokušavao naštimat kameru na mobitelu, golim okom se jasno vidilo nešto ovalnog oblika i metalnog izgleda, ali dok nisam zumirao mislim da ekran to nije moga prikazat, kamera je preslaba.

Tek kad sam zumirao nešto se vidilo na mobitelu, zumirano je do kraja pa mi se ruka tresla, ali objekt je plovio mirno. Na trenutke je izgledalo kao da nestaje pa se pojavljuje, ili ga je sunce malo vatalo pa malo ne. Definitivno je izgledalo kao nešto metalno i glatko s odsjajem. Kretalo se lagano i sporo, bez nekog određenog pravca, bez zvuka i bez tragova, te se istom brzinom premjestilo istočno od moje lokacije na rivi.

Mislim da dron sigurno otpada jer je djelovalo previsoko niti imaju metalik površinu, a i kretanje je bilo neobično. Otprilike točno u isto vrijeme je letio i jedan dron, ali zapadno od mene. Dosta niže u smjeru plaže Bonj, ali se tu jasno vidilo i po kretanju da je dron (pravocrtno lijevo-desno) i imao je propeler.

 

Pretpostavljam da je visina objekta bila par stotina metara. Odsjaj se ne vidi tako dobro kao u stvarnosti, izgledalo je kao odsjaj od nečeg primjerice kromiranog.

Sva prava pridržana @2024