Ribari, Rogoznica 2019.

Rivijera Šibenika, Vodice, Primošten, Rogoznica - ConnectoTransfers | Connecto TaxiDatum: 25. svibnja 2019. godine

Vrijeme događaja: između ponoći i 1 sat

Lokacija: zaljev Rogoznica, akvatorij Jezerine kod brda Kopara

Opis svjedoka: Svjedok I. se nalazio na svojem brodu zajedno sa P.D. i lovio ribu kada je P.D. u jednom trenutku povikao: -„Šta je ovo?“.

Kada je pogledao gore, ugledao je ogroman objekt koji je najviše bio sličan izduženoj gredi ili cigareti dok su mu rubovi bili dosta ravni. Nije proizvodio zvuk, bio je užareno narančaste boje (kao žar), kretao se cijelo vrijeme pravolinijski, održavao istu, malu brzinu (pratio ga je polako okom), zatim je objekt jednostavno nestao iz vidokruga, nije zašao iza brda ili oblaka, jednostavno je „nestao“.

Dužina objekta je bila između 300-500 metara, a širina između 20-30 metara. Nalazio se na visini otprilike 1000 m.

Kretao se iz smjera jugozapad – jugoistok, pojava je trajala oko jednu minutu. NLO je dobro vidio pošto je na nebu bio veliki broj sjajnih zvijezda, a NLO je bio sjajniji od pozadine na nebu.

web

Slika 1. Skica lokacije

web2

Slika 2. Skica objekta duljine 300-500 m, širine 20 - 30m

I. nije bio sam svjedok ove pojave, pa navodi da je još bilo ribara koji su to vidjeli. Kao prvo, njegov prijatelj u brodu P.D., zatim V.E. koji se nalazio u drugom brodu i A.K. koji se nalazio u trećem brodu.

"Znam da je bilo tog datuma i u to vrijeme jer na brodu vodimo dnevnik kad i koju vrstu ribe smo ulovili, tako da sam zabilježio i ovu pojavu", izjavio nam je ribar I.

Uspjeli smo uzeti izjavu i od drugog svjedoka V.E. i detalji se podudaraju.

web3

Slika 3. Skica lokacije i pozicije brodova svjedoka

web4

Slika 4. Google Earth lokacije i pozicije brodova svjedoka

Datum: 20. ožujka 2014. godine

Vrijeme događaja: 18:50 -18:55

Lokacija: Debeli Rt, iznad brda Supljak

I. nadalje izjavljuje da je na horizontu iznad brda Supljak uočio dvije velike žute kugle (jarko pune, pravi krug) kako se kreću prema istoku / sjevero-istoku, pravocrtno. Promatrao ih je nekoliko minuta i onda su se obje istovremeno ugasile.

I. je bivši zapovjednik PP (u mirovini), i izjavljuje: „Imao sam na tisuće raznih dojava, sve važnije dojave su mi morale odmah biti dojavljene, bilo je tu i raznih preleta helikoptera, pa i aviona iz Aviana itd., ali ovako nešto kao ovaj NLO objekt oblika cigare stvarno nikad nisam vidio niti čuo da je netko drugi vidio i dojavio“.

Svjedok je napravio skicu samog objekta i svog mjesta promatranja, a isto je napravio i u našem Obrascu.

Sva prava pridržana @2024