Omiš 1989.

16. veljače 2022. godine u 17:00 sati tri člana DUAP Polarisa uputila su se iz Splita i Makarske u Omiš gdje su se našli sa svjedokom NLO pojave iz 1989. godine. Na samom ulazu u Omiš, kod kampa Galeb, prepričao nam je događaj.

„Upravo se nalazimo na mjestu odakle sam to promatrao. Dakle, bio je prosinac 1989 godina, išao sam pješke na posao u noćnu smjenu jer mi posao nije daleko. Bilo je oko 21:40 sati, kretao sam se iz smjera zapada prema centru grada (zapad-istok) uz državnu cestu D8.

U to vrijeme uvijek bude auta i pješaka, međutim tu večer je mirno, lagani burin, vedro nebo. Već sam se približio kampu kad sam u jednom momentu sa moje lijeve strane primjetio nešto svjetleće na nebu. Stao sam da osmotrim malo bolje. Vidio sam da se iz istog smjera ispod planine lagano kreće NLO. Bio je udaljen oko 500 metara i na visini ne većoj od 100 metara. Lagano horizontalno leti u smjeru prvih kuća, bez zvuka, izuzetno jarko žuto svijetlo unutar cijelog objekta. U jednom momentu zaustavlja se iznad jedne štale (znam da su tada u njoj bile koze), lebdi kratko vrijeme i zatim lagano odlazi sjeverno preko brida planine gdje ga gubim iz vida. Objekt je bio čvrst, sa vidljivim bridovima i u obliku dijamanta, veći od štale, svijetlio je istim intenzitetom. Promatrao sam ga oko minutu - minutu i pol.“

Osoba od tada pokazuje veliku zainteresiranost prema ufologiji, putovao je u Egipat vidjeti piramide, radi određena zdravstvena istraživanja. Na pitanje da li je osjetio nedostatak vremena odgovara negativno jer je na posao došao planirano 10 minuta prije.

slika_1.jpg

S obzirom da je prošlo preko 30 godina svjedok se i dalje sjeća u potpunosti svih detalja. U prilogu je skica objekta koju je svjedok nacrtao u detalje.

Drugi slučaj koji opisuje dogodio se 2004 ili 2005. godine koliko se sjeća. Nalazio se u Makarskoj uz more kod Osejave gdje je primjetio manju kuglu iznad površine mora. Kratko se zadržala da bi se odjednom munjevitom brzinom okomito vinula u visinu gdje je gubi iz vida.

slika 2

Sva prava pridržana @2024