Lučko 2022.

„21.03.2022. oko 19:10 sati izlazeći autom, u kojem smo se nalazili djeca i ja, s parkinga Sportskog Centra Lučko, skrenula sam nalijevo na Ježdovečku u smjeru Zagreba. Nakon par stotinjaka metara od SC Lučko djeca su mi rekla da pogledam na lijevo.

S moje lijeve strane nalazio se tamni objekt savršenog kruga s bijelim lampicama (radijusa otprilike 10 cm) koje su se okretale oko samog ruba objekta. Nismo čuli nikakav zvuk. Procijenjena veličina je veličina kamiona. Usporivši i pazeći na cestu, mislila sam da mi se pričinjava, a kad bih pogledala, objekt bi i dalje bio uz auto. U tom trenutku se jednostavno nisam snašla da fotografiram. Imala sam osjećaj da je objekt pored mene, ogroman, okrugli i da lebdi. Imala sam osjećaj da nas promatra.

 

Djeca su imala neprekidni pogled na objekt. Objekt se nalazio na visini od 3-4 m. Primijetili su, kada bi bijele lampice prestale rotirati, objekt bi napravio rebalansiranije ili kolebanje. Pa bi se lampice rotirale u drugu stranu pa stale.

Također su primijetili crvena svjetla sa donje strane ruba objekta, a na sredini podnožja nalazio se „otvor“ oko kojeg su bile plave lampica. Iz tog „otvora“ u sredini bila je vidljiva plavičasta zraka svjetlosti usmjerena prema tlu.

Objekt je cijelo vrijeme lebdio na koso, tako da smo vidjeli uglavnom donji dio, ali djeca su vidjela i kupolu koja kao da je bila ispunjena nekom sivom maglom. Primijetili su da je objekt, netom prije nego su ga izgubili iz vidokruga, napravio kolebanje na lijevu stranu, pa na desnu stranu. Tada im se, iza prve kuće, sakrio pogled na objekt i više ga nisu vidjeli.

Dodala sam djeci mobitel i rekla da nazovu tatu. Suprug je baš u to vrijeme gledao YT kanal Balkan UFO i kad su djeca nazvala i izgovorila da su vidjeli svemirce, prvo nije vjerovao.

Kad smo došli doma, nacrtali smo objekt (vidi ilustracije).

Kasnije se suprug vratio s djecom na mjesto gdje se sve odvijalo, ali nisu ništa vidjeli.

Par dana nakon, vozeći se iz Zaprešića (cijela obitelj) ugledali smo veliki dron sa svjetlima naokolo, ali je taj objekt bio izuzetno glasan i veličine krova od auta, odnosno puno manji i nimalo sličan onome što smo mi vidjeli kod Lučkog.“

slika 1
Slika 1. Majka je prikazala savršeni krug objekta i rotirajuće lampice oko ruba objekta

slika 2
Slika 2. Kćer (9 g.) je prikazala i kupolu na objektu, rotirajuće lampice i zraku svjetla iz sredine objekta

LINK svjedočenja djevojčice i opis crteža
https://youtube.com/shorts/nlMa7bhGDc8?feature=share

slika 3
Slika 3. Sin (7 g.) prikazao je svjetleći objekt u mraku: kupolu, lampice i svjetlo na sredini

Suprug prepričava događaj s Paga:

„Prvi susret s nepoznatim objektom imali smo u Povljani na Pagu, ljeto (srpanj/kolovoz) 2003. godine.

Bila je predvečer, možda oko 19.30 h, još se nije spustio mrak. Gledajući iz Povljane, a u smjeru Zračne luke u Zadru, nas 6 iz obitelji na balkonu kuće, ugledali smo na nebu užarenu kuglu koja je stajala 10-15 minuta u zraku.

Nije zvijezda jer je bilo 10 puta veće od bilo koje zvijezde. Fotografirali smo tu kuglu. Na treptaj oka se kugla premjestila udesno. Nakon toga se digla u zrak, spustila opet dolje i onda naglo lansirala u nebo. Ostao je trag iza objekta, i pratili smo ga kako se s visinom smanjivao dok nije nestao.

Svi svjedoci tog događaja su i danas živi i sjećaju se toga.

Za 15-ak minuta došao je paški starosjedioc, mlađi čovjek, igrali su nogomet. On je rekao da su zaustavili utakmicu i da su svi sa utakmice gledali taj fenomen na nebu.

Zanimljivo je da je kartica fotoaparata sa tim fotografijama puknula i nismo uspjeli sačuvati fotografije tog paškog događaja."

slika 4
Slika 4. Pogled iz Povljane u smjeru Zadra. Označeno je mjesto gdje se nalazio objekt.

"Javili smo se udruzi nakon što smo preko Google tražilice našli nedavno svjedočanstvo u Lučkom, sa sličnim objektom na gotovo istom mjestu. Tako smo saznali za udrugu i odlučili vam se javiti.“

Također su potvrdili da je ilustracija iz prethodnog svjedočanstva najsličnija onome što su vidjeli >>>

http://duap-polaris.hr/polaris/index.php/ufologija/144-hravstka18.htmlGoogle Street View LINK


slika 5

Slika 5. Lokacija sadašnjeg (Sportski Centar Lučko) i prethodnog svjedočanstva (Nogometni Klub Lučko). Napominjemo da se u neposrednoj blizini nalazi Vojarna Lučko i Aerodrom Lučko.

slika 6
Slika 6. Google maps: Gornja slika prikazuje gdje smo izgubili objekt iz vidokruga. Na donjoj slici je lokacija događaja (između crvenih crta).

Intervju osobno sa svjedocima (suprug 38 g. i supruga 37 g. iz Zagreba) od 25.03.2022, Klinča Sela.

Djeca su snimila video i audio svjedočenje.

Osobni podaci poznati udruzi.

Sva prava pridržana @2024