Lučko 2021.

30.12.2021. u večernjim satima, na području Lučkog, u blizini OŠ Lučko, s mužem sam se vozila autom u smjeru Zagreba. Odjednom smo ugledali nekakvo svjetlo na nebu. Svjetlo je bilo crvene boje, treperilo je pa smo isprva mislili da se radi o avionu, ali smo onda shvatili da nema prozora na avionu, kako se inače vidi da je svjetlo u avionu upaljeno.

 

 

Taj objekt je bio dosta nisko, a na tom području ne pamtim da bih vidjela bilo kakav avion da bi tako nisko letio, i k tome je još išao jako sporo. Zato smo posumnjali da se ne radi ni o avionu, ni o helikopteru, ni o dronu; zato što je bilo preveliko za dron, tako da smo to sve isključili. Objekt je bio udaljen otprilike 50 metara. Kako smo se vozili, ako bi gledali one stupove uz cestu i žice, iznad tih žica je bio. Taj objekt se spuštao prema nogometnom igralištu u Lučkom, dakle na lijevo od nas. Vidjela sam da je čudnog oblika i da ima tamo na području gdje bi trebala biti svjetla, kao lampice, ali bile su ugašene.

Objekt je bio oblika letećeg tanjura.

Bilo mi je zanimljivo zato što se vidjelo samo to crveno svjetlo i zato što je tako sporo išao i praktički je stao iznad tog igrališta. Bio je veličine definitivno veće od drona, naime ne znam kako izgledaju najveći dronovi, ali mislim da je objekt bio čak malo veći od veličine srednjeg auta.

Google lokacija: NK Lučko > https://goo.gl/maps/nCNw8XWajxH6Tumr9

Svjedokinja je poslala web-fotografiju najsličniju objektu kojeg je vidjela >>>

slika1

1.1.2022. Zanimljivo je da su se ta dva slučaja baš poklopila, u tako kratkom razmaku, a što mi se nikad u životu nije dogodilo. Moji roditelji žive na području Klinča Sela, pratili su vatromet i gledali TV tijekom novogodišnje noći. Oko 3 sata ujutro, začuli su ponovno vatromet, i izašli van. Okrenuli su se prema Okiću i u tom pravcu ugledali su tri crvena svjetla.

Dva su bila iznad Okića, a treće, najdesnije, bilo je udaljeno od prva dva - zračne linije oko 100 m. Ta svjetla su stajala na mjestu. Isprva su pomislili da se radi o vatrometu, a onda su shvatili da svjetla ne trepere i stoje na mjestu. Stajali su tako oko pola minute - minutu. Prvo se ugasilo jedno svjetlo, pa drugo, pa treće.

slika2

Pogled na Okić (vrh)

Kako su se ta dva događaja zaredala, prisjetili smo se i drugih čudnovatih priča tijekom života.

Mama je opisala događaj otprije kojih 20-ak godina koji se također desio na istom području, ispred naše kuće. Ispred kuće smo imali roštilj, bilo je ljetno vrijeme. Ispred roštilja se nalazila jedna točkica žute boje, veličine pikule koja je počela letjeti od našeg roštilja prema dvorištu, odnosno prema šumi.

Moj djed kad je bio mlad, to je bilo nekakvih 60.-ih godina u okolici Zaprešića, isto je vidio neko svjetlo koje je lebdilo nad njegovim dvorištem, ali to svjetlo je bilo jako malo, kao jedna krijesnica, možda malo veće. Krijesnice se doduše upale i ugase, i znamo kako lete. Ovo malo svjetlo je lebdilo po dvorištu i otišlo opet prema šumi.

Jednom prilikom moj drugi djed (lokacija: Lika) je išao od pravca ceste koja je zračne linije 2 km udaljena od kuće. Od te ceste do kuće se nalazila prečica - velika livada duljine cca. 2 km, da ne treba ići okolo po cesti. S druge strane livade, gdje se nalazila kuća, bila je njegova obitelj, između ostalih i moj otac, koji je pratio svog oca kako je išao preko te livade. Kako je već pao mrak, djed je nosio fenjer u ruci. U jednom trenutku je nestao taj fenjer. U tom trenutku je moj djed zapalio cigaretu (stojećki) i odjednom se u tom trenutku našao 2 km dalje, sjedeći na kamenu. Pogledao je oko sebe, ništa mu nije bilo jasno. Nalazio se nekoliko stotina metara od svoje kuće. Obitelj koja ga je dočekivala je shvatila da njega nema i da ide iz gornjeg sela i spušta se po cesti pjevušeći.

Posljednja priča se desila '70.-ih godina kada je moja mama imala 9 godina. Imala je jednu prijateljicu kojoj je umrla majka. Sjedile su u maminoj kuhinji, nikoga nije bilo doma i uzele su dvije čašice kako bi nazdravile za dušu njene pokojne mame. U tom trenutku kad su one nazdravile, kad su spustile čašice na stol, te čašice su poletjele pokraj njih, i prebacile se sa stola na kuhinjski element koji je bio udaljen nekakvih možda pola metra. Najedanput je u ormaru počelo nešto strašno šuškati, kao zvuk celofana. One su se naravno prestrašile, izjurile su van, a u podrumu je počeo raditi jedan stroj koji inače melje kukuruz. To je jako ružilo, a one su prestrašene odlučile otići kod susjede. Kad je susjeda došla sve se to smirilo, sve je pregledala, cijelu kuću i sve je bilo u redu.

N.N., 35 god. (podaci svjedokinje poznati Udruzi DUAP POLARIS)

Intervju od 13.01.2022., Klinča Sela

Sva prava pridržana @2024