Zagreb - Varaždin 2016.

Iz okolice sam Varaždina i putujem svaki dan na posao u Zagreb. Nakon mog događaja nisam naišao na ni jednu stranicu na koju bi mogao dati izjavu, što me malo začudilo. Slučajno sam naišao na Vaše stranice.

Zašto želim dati izjavu? Zato jer smatram da sam vidio nešto što je za mene neosporivi dokaz neljudske aktivnosti i jednostavno imam potrebu podijeliti moj dogadaj. Ne želim nikoga uvjeravati ili dokazivati istinitost moje priče. Još bolje, imam suprugu koja je vječiti "nevjerni Toma" i taj dana je bila s menom.

To je bilo 2016.g. u proljetnim danima, mislim da je bio 4. mjesec, možda i kraj 3. mjeseca. Nisam siguran 100%. Znam da je bilo oko 18.00h kada smo se zajedno vraćali s posla iz Zagreba. Vrijeme je bilo vedro, ali je vec padao prvi mrak, sumrak. 

U mjestu Šemnica, kraj Sv. Križ Začretja, na ravnom dijelu dionice vidio sam krajičkom oka na udaljenosti od cca 1.5km nekakva svjetla u zraku na niskoj visini. Nisam davao previše važnosti jer sam bio iscrpljen od posla, a pomislio sam da je to nekakva rasvjeta negdje na brežuljku koja se je baš počela paliti uz cestu. Kada smo se približavali tom izvoru svjetla, ja sam i dalje šutio da ne ispadnem smiješan pred suprugom koja je u tom trenutku gledala nešto na mobitelu. Kada sam prošao zadnji zavoj zaustavio sam auto i zajedno dižemo pogled.


Ispred nas na nekih max 15m, iznad livade na nekih 10m stajala su 6-7 malih svjetala jakog inteziteta koja su tvorila nekakvu sferu od 20-ak metara, ali potpuno prozirnu. Znači svjetla stoje u zraku i ne miću se. Žena me upita: "Kaj je to?" Kažem: "Nemam blage veze." Taj prizor smo gledali nekih 10 sek, kad sam otvorio vrata automobila ta svjetla su nevjerojatnom brzinom krenule u smjeru zapada, ostavljajući neki goreći trag.


Dva traka sirokih nekoliko metara i dugog oko 100 m, koji je, ne mogu se točno izraziti, jednostavno "gorio" i nestajao. Nesto fenomenalno za gledati, kao da upalite tisuće prskalica, bijele boje, pa gore, ali puno većom brzinom.

Siguran sam da to čovjek nije napravio, nije bilo nikakvog zvuka, mislim da čovjek nebi ni preživio takav start i brzinu kad su svjetla krenula. Ono, od 0-1000 km/s za 1 sek. Čudi me da nitko nije primjetio, mjesto je naseljeno, ne jako, ali ima kuća i relativno dosta prometa? Poslije toga sam dosta proučavao i tražio po netu slična viđenja, ali nije bilo puno sličnosti s mojim događajem.

Žao mi je zašto nisam slikao mobitelom par fotki, ali jednostavno nije bilo vremena niti mi je bilo na pameti u tom trenutku. Kako sam vam rekao, ja sam uvjeren milijun % da imamo goste, i zahvalan sam da sam bio u mogućnosti da vidim takvu pojavu.

Toliko od mene.

 

(Podaci poznati DUAP Polaris)

Sva prava pridržana @2024