Zacharia SITCHIN: Zabranjena povijest ljudske vrste


Sve je počelo kad je čitao biblijski tekst iz Knjige postanka: « kada je Bog odlučio uništiti čovječanstvo Velikim potopom,˝sinovi božji˝ su se ženili zemaljskim kćerima, i pri tome bili na Zemlji.
U hebrejskom originalu oni su se zvali Nefili što znači Divovi. Sitchin se zapitao: «zar to ne znači doslovno;˝oni koji su sišli˝; koji su se spustili na zemlju?» No, kada je to izrekao svojem učitelju, ovaj ga je ukorio i rekao mu da smjesta prihvati tradicionalnu interpretaciju.

 

U godinama koje slijede, Sitchin je počeo proučavati jezike, povijest i arheologiju davnog Bliskog istoka i postao je opsjednut Nefilima. Arheološka otkrića i dešifriranje sumerskih, babilonskih, asirskih, hetitskih, kanaaskih i ostalih drevnih tekstova, bili su mu temelj za prihvaćanja novih otkrića, bića Nefila, koji su u to vrijeme bili stalni posjetitelji Zemlje. Svi drevni narodi vjerovali su u Bogove koji su se spustili na Zemlju s neba i koji su se po želji mogli vinuti u nebo. Ali svim tim pričama nikada nije priznata vjerodostojnost, a učenjaci su ih interpretirali kao mitove.

U ovom tekstu, ukratko ćemo se upoznati s ostavštinom dr. Zetcharia Sitchina, jednog od prvih prevodioca sumerskih ploča (arheolozima poznate ploče, ima ih preko 20 tisuća, vrhunska ostavština sumerske civilizacije op.a), koji je povezujući različite spoznaje iz drevne prošlosti na fascinantan način postavio jednu alternativnu zemaljsku povijest. Njegove knjige dovele su u pitanje svjetsku povijest kakvu učimo u školama, te tradicionalne spoznaje svele na predrasude i većinu dotadašnjih teorija o postanku ljudske vrste svele na razinu neuvjerljivih fikcija.

Danas i znanstvenici počinju od riječi do riječi potvrđivati sadržaj Sitchinovih knjiga. Neki njegovu knjigu smatraju idealnom knjigom za ulazak u novo tisućljeće, drugi ga smatraju običnim plagijatom. Je li on zaista plagijat, procijenite sami. Ukoliko ovaj tekst privuče vašu pažnju i navede vas na razmišljanje, konačnu prosudbu ipak, radije, donesite nakon što pročitate njegove knjige, ali i knjige ostalih istraživača koji razrađuju ili potvrđuju ove teorije.

Sva prava pridržana @2024