Očevid na mjestu mogućeg slijetanja NLO-a

slika 3Članovi DUAP Polaris-a odradili su vježbu simulacije očevida na mjestu mogućeg slijetanja NLO-a.
Pronađena je pravilna kružnica na zemljanoj travnatoj površini, a uneposrednoj blizini nje, 4 udubljenja. Pretpostavlja se otisci nogara za slijetanje. Uz to je pronađeno i nekoliko fragmenata srebrnaste materije nalik na aluminijsku foliju, te nekih tragova organske materije nepoznatog porijekla. Čitav prostor je snimljen, pregledan u cilju utvrđivanja moguće radioaktivnosti, skicirana situacija, itd. Tragovi izuzeti, spakirani i pohranjeni. Sve je napravljeno uz određene mjere opreza, u smislu zdravstvenog stanja prisutnih. Sam očevid napravljen je po svim pravilima forenzike.

Opširnije...

Nick Pope interview

index.1Nick Pope used to run the British Government's UFO project. From 1991 to 1994 he researched and investigated UFOs, alien abductions, crop circles and other strange phenomena, leading the media to call him the real Fox Mulder. His government background and his level-headed views have made him the media, film and TV industry's go-to guy when it comes to UFOs, the unexplained and conspiracy theories.

As the world's leading expert on UFOs, Nick Pope has consulted on, and helped to promote a number of alien-themed movies, TV shows and video games. He has presented, consulted on and contributed to numerous TV shows, has written five best-selling books, and lectures all around the world.

Nick Pope lives in America.

Opširnije...

NLO pokraj Žrnovnice

Dana 17.7. 2017. godine, tijekom velikog požara u Dalmaciji, snimano je mobitelom u 15:43 sati stanje požarišta Žrnovnice. Tako je nastao i ovaj snimak...
 
nlo2

Snimatelj istoga nije za vrijeme snimanja primjetio ništa neobično. Naknadnim pregledom snimke, uočio je pored požara i neobične leteće objekte. Objekti se pojavljuju od početka do kraja snimke i nalikuju letom određenim NLO formacijama. Snimak je vlasništvo DUAP Polarisa, društva za ufološka i astroarheološka istraživanja, a u suradnji s Udrugom "Trag" za proučavanje svemira i njegovih utjecaja na čovjeka, pripremljen je ovaj video materijal kojim se jedan dio tih letećih objekata pokušava jasnije predočiti za daljnje istraživanje.

Opširnije...

Dani svemira

Na platou Zvjezdarnice u Makarskoj održali su se tradicionalni Dani svemira u organizaciji DAUP Oriona, pri čemu je dvije večeri zaredom, 10. i 11. kolovoza 2017., član naše udruge DUAP Polaris Božidar Celić održao prigodna predavanja. Predstavnici DAUP Orion zbilja su se potrudili oko organizacije, posebno voditelj Gloryan Grabner izradivši prigodne plakate, te najavama u lokalnim radio emisijama. Našeg su predavača kratko intervjuirali s lokalnog radija, te drugu večer napravili reportažu za lokalne novine 'Makarska kronika'.

Prve večeri, predavač se predstavio brojnim posjetiteljima općenitom temom pod nazivom 'Osnove ufologije', nakon čega su mu na pitanja posjetitelja pomogli odgovarati i kolege iz udruge Drago Peslač i Jere Barišić. Sljedeće večeri  održao je predavanje na temu 'Bayan-Kara-Ula' (tzv. kineski Roswell kamenog doba).

slike

Posjećenost je bila veća od očekivane, a s obzirom na broj pitanja upućena predavaču nakon izlaganja, publika je pokazala izuzetan interes za ove teme.

NLO Hrvatska (9)

  Lokacija viđenja: grad Hvar (sami kraj rive, polazište katamarana).

Vrijeme snimanja: 13.8.2016. otprilike od 19:59h do 20:02h po kameri (objekt se tada "spustio" iza palme u smjeru istoka i nestao mi s obzora).

Opazio sam ga dok sam čekao katamaran.

Opširnije...

Forum i Google+

Forum i Google+ u kojemu možete raspravljati o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2018