O nama

Društvo za ufološka i astroarheološka proučavanja "Polaris"

Društvo za ufološka i astroarheološka proučavanja Polaris (DUAP "Polaris") udruga je građana osnovana 13. lipnja 1990. godine u Splitu, i registrirana pri Ministarstvu Uprave Republike Hrvatske. Nakon ratnih godina slijedi reorganizacija udruge, proširenjem područja djelovanja sa teritorija Općine Split na područje čitave Republike Hrvatske.

DUAP "Polaris" (u daljnjem tekstu "Polaris") je udruga tehničke kulture u koju se slobodno udružuju svi državljani Republike Hrvatske i ostale zainteresirane fizičke i pravne osobe (kao redoviti članovi "Polarisa") radi ostvarivanja svojih osobnih, općih, zajedničkih i posebnih potreba i interesa, te razvoja i promicanja tehničke kulture kroz primjenu svih raspoloživih znanstveno-tehničkih disciplina u proučavanju i afirmaciji istraživanja svemira kroz astronomske djelatnosti, zagonetnih prirodnih pojava i fenomena, te svih ostalih zanimljivosti u svezi antropološkog razvoja čovječanstva.

CILJEVI I ZADACI OBUHVAĆAJU:

- Evidentiranje, proučavanje i istraživanje svemira kroz astronomske djelatnosti, istraživanje zagonetnih prirodnih pojava i fenomena, neobičnih arheoloških lokaliteta i atmosferskih pojava, koje su u posljednje vrijeme privukle interes znanstvenika, istraživača amatera, kao i šire svjetske javnosti, a kojima se egzaktna znanost još ne bavi.

- Popularizacija znanstvenih metoda rada putovima obrade podataka i informacija pri istraživanju i analiziranju dobivenih rezultata.

- Okupljanje građana za rad na zadacima Polarisa.

- Razvijanje svijesti da svaki znanstveno-istraživački rad treba usmjeravati u interesu čovjeka kao humanog bića s moralnim i etičkim normama.

- Razvijanje ljubavi prema kulturnoj i povijesnoj baštini, te osjećaja odgovornosti prema očuvanju kulturno-povijesnih spomenika i ostalih tekovina nastalih u toku razvoja ljudske civilizacije, kako na teritoriji Republike Hrvatske, tako i drugdje u svijetu.

PRIMARNE DISCIPLINE KOJIMA SE DRUŠTVO BAVI JESU:


- UFOLOGIJA
- ASTRONOMIJA
- ASTROARHEOLOGIJA


logo small

Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska
web: www.duap-polaris.hr
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

mob. +385 98 801-249

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021