O nama

DRUŠTVO ZA UFOLOŠKA I ASTROARHEOLOŠKA PROUČAVANJA "POLARIS"

Društvo za ufološka i astroarheološka proučavanja Polaris (DUAP "Polaris") udruga je građana osnovana 13. lipnja 1990. godine u Splitu, i registrirana pri Ministarstvu Uprave Republike Hrvatske. Nakon ratnih godina slijedi reorganizacija udruge, proširenjem područja djelovanja sa teritorija Općine Split na područje čitave Republike Hrvatske.

DUAP "Polaris" (u daljnjem tekstu "Polaris") je udruga tehničke kulture u koju se slobodno udružuju svi državljani Republike Hrvatske i ostale zainteresirane fizičke i pravne osobe (kao redoviti članovi "Polarisa") radi ostvarivanja svojih osobnih, općih, zajedničkih i posebnih potreba i interesa, te razvoja i promicanja tehničke kulture kroz primjenu svih raspoloživih znanstveno-tehničkih disciplina u proučavanju zagonetnih prirodnih pojava i fenomena, te svih ostalih zanimljivosti u svezi antropološkog razvoja čovječanstva.

CILJEVI I ZADACI

- Evidentiranje, proučavanje i istraživanje svemira kroz istraživanje zagonetnih prirodnih pojava i fenomena, neobičnih arheoloških lokaliteta i atmosferskih pojava, koje su u posljednje vrijeme privukle interes znanstvenika, istraživača amatera, kao i šire svjetske javnosti, a kojima se egzaktna znanost još ne bavi.

- Popularizacija znanstvenih metoda rada putovima obrade podataka i informacija pri istraživanju i analiziranju dobivenih rezultata.

- Okupljanje građana za rad na zadacima Polarisa.

- Razvijanje svijesti da svaki znanstveno-istraživački rad treba usmjeravati u interesu čovjeka kao humanog bića s moralnim i etičkim normama.

- Razvijanje ljubavi prema kulturnoj i povijesnoj baštini, te osjećaja odgovornosti prema očuvanju kulturno-povijesnih spomenika i ostalih tekovina nastalih u toku razvoja ljudske civilizacije, kako na teritoriju Republike Hrvatske, tako i drugdje u svijetu.

logo small

DUAP „Polaris“
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska
web: www.duap-polaris.hr
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
mob. +385 91 300 0208

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SURADNICI I PRIJATELJI

Giuliano Marinković


DAUP „Orion“

Balkan UFO

Udruga „Trag“ 

Eksopolitika - Slovenija

SUFORC 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DONACIJE

U ispunjavanju svojih ciljeva, Udruga „Polaris“ oslanja se na donacije i dobrovoljni rad svojih članova, podupiratelja i suradnika.
Donirati Udruzi možete uplatom na račun:
HR1141240031130003680

Ili skenirajte bar kod:
donacija barcod


Za Vašu donaciju, mi Vam jamčimo:
• Da će biti namjenski utrošena u skladu s ciljevima Udruge
• Da će Vaše ime biti istaknuto na web stranici donatora Udruge te u svim drugim popisima donatora naših projekata i Udruge.
• Ništa osim Vašeg imena, grada i države stanovanja/poslovanja neće biti javno (npr. kućna adresa, itd).
• Želite li ostati anonimni, molimo da nas kontaktirate na mail.


DONATORI:


Zajednica tehničke kulture grada Splita 
Lumer shop
Sva prava pridržana @2024