Tajna mjere

tajna mjereGeometrija posjeduje dva velika blaga: jedno je Pitagorin poučak, a drugo zlatni rez. Prvo se može usporediti sa čistim zlatom, a drugo sa draguljem neprocjenjive vrijednosti. Johannes Kepler.

U nastavku objavljujemo rad autora Igora Podruga.

Π (pi)-odnos opsega i promjera kruga. Najranija poznata aproksimacija datira oko 1900. prije Krista. https://hr.wikipedia.org/wiki/Pi_(broj)

φ (fi)-zlatna sredina, božanski omjer, zlatni rez. Aproksimacija mu okvirno datira u vrijeme antike. https://hr.wikipedia.org/wiki/Zlatni_rez


Opširnije...

Kineski Roswell - dokazi izvanzemaljskoj posjeta iz prapovijesti

Ovo je jedno od najznačajnijih i najzagonetnijih arheoloških otkrića, također poznato i pod nazivom kineski Roswell kamenog doba, koje snažno podupire hipotezu o paleokontaktima, iako zvanični znanstveni krugovi osporavaju ovo otkriće, uostalom, kao i sva druga koja nisu u skladu s važećim "pravovjernim" pogledima i interesima glavne struje odviše konformistički raspoloženog znanstvenog establishmenta.

Opširnije...

Astroarheologija

chichenitzaOsnovni predmet istraživanja ove oblasti su arheološki lokaliteti za koje danas ne postoje dovoljno precizni podaci i zadovoljavajući odgovori po pitanju njihova načina gradnje, porijekla i namjene.

Kao primjer možemo nabrojati: staroegipatske i latinoameričke piramide, megalitičke komplekse kao što su Rapa-Nui (Uskršnji otok) i Stonehenge, gradovi drevne Indije (Ur i Mohenjo-Daro), tragovi pacifičkih civilizacija Mu i naroda Menahuna (luka Nan-Madol), civilizacije Latinske Amerike - Inke, Maje, Tolteci, Asteci te gradovi i lokacije: pustinja Nasca, Cusco, Tiahuanako, Palenqua i dr.

Opširnije...

Zacharia SITCHIN: Zabranjena povijest ljudske vrste

ZECHARIA-SITCHIN-300x197Što bi se dogodilo kada bi shvatili da je sve što smo učili u školama o našoj povijesti LAŽ? Počevši od samog nastanka čovjeka i njegovoj evoluciji? Kako bi reagirali kad bi se ukazala mogućnost da je sve što znamo, zapravo prikrivanje istine? Jesmo li uopće spremni uzeti tu opciju kao mogućnost? Što bi se dogodilo kada bi shvatili da je sve što smo učili u školama o našoj povijesti LAŽ? Počevši od samog nastanka čovjeka i njegovoj evoluciji? Kako bi reagirali kad bi se ukazala mogućnost da je sve što znamo, zapravo prikrivanje istine? Jesmo li uopće spremni uzeti tu opciju kao mogućnost?

Opširnije...

Bosanske piramide

piramidasunca-590x320Najveće arheološko otkriće u povijesti ili puno vike nizašto? Ovo je otprilike pitanje na koje odgovara dokumentarni film “Piramida istine” koji govori o Visočkoj piramidi, a prikazan je na E Street adresi u Washingtonu. Vrlo važno povijesno, arheološko i geopolitičko pitanje tema je novog dokumentarnog filma Saida Sefe koji je već osvojio neke od međunarodnih nagrada.

Opširnije...

Više članaka ...

  1. Piramide - elektrane

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021