Video dossierVideo dossierVideo dossier

Video dossier

 

Video dossier

Video dossier


Video dossier


Video dossier
Video dossier

 

Video dossier
 

 


 

Mostar, BiH
05.07.2009.godine
Izvor: indeks.hr

Neidentificirani leteći objekt snimljen je iznad Mostara. Mobitelom ga je snimila obitelj koja je tu snimku zatim objavila na društvenom servisu YouTube. Neidentificirani objekt nakon nekoliko sekundi promijenio pravac i nestao iza oblaka
Snimka je nastala 5. srpnja i na njoj se jasno vidi crvenkasto svjetlo koje se nalazi ispod oblaka. Nepoznati objekt nakon nekoliko sekundi promijenio je pravac i nestao iza oblaka.

Osim obitelji koja je snimila taj video, u pozadini se čuje mnoštvo glasova koji su također primijetili neobičnu svjetlost na nebu iznad Mostara.

Vanzemaljci postoje!!!!

 


JEDAN od vodećih svjetskih znanstvenika Stephen Hawking izjavio je kako je gotovo siguran da postoje izvanzemaljci, ali i upozorava da bi za čovječanstvo bilo bolje kada ne bi s njima pokušali stupiti u kontakt. Britanski teoretski fizičar uvjeren je kako u svemiru s više od sto milijardi galaksija, u kojima su stotine milijuna zvijezda, Zemlja ne može biti jedino mjesto gdje se razvio život.

Stephen Hawking


"Mom su matematičkome mozgu već same te brojke dovoljan razlog da povjerujem kako je razmišljanje o izvanzemaljcima sasvim racionalno. Pravi izazov mi je, ustvari, rad na istraživanju o tome kakvi bi oni mogli biti", kaže Hawking, koji je, nakon studija fizike, doktorirao kozmologiju na sveučilištu Cambridge.
Hawking smatra kako bi izvanzemaljci mogli biti razvijeni otprilike kao jednostavne životinje poput crva, koji na Zemlji postoje već milijunima godina, no život izvan Zemlje mogao bi se daleko razviti. "Dovoljno je da pogledamo nas same pa da shvatimo kako se inteligentan život može razviti u nešto što radije ne bismo željeli sresti", kaže znanstvenik.


Izvanzemaljci kolonizatori


"No, zamišljam ih i kako žive na brodovima, a već su potrošili sve resurse sa svoga planeta. Takvi napredni izvanzemaljci možda postanu nomadi i krenu u potragu za novim planetom koji bi osvojili i kolonizirali, a to bi moglo biti bilo koje mjesto da kojeg su sposobni doći", iznio je Hawking svoje stajalište.
Paralizirani znanstvenik misli kako bi čovječanstvo u susretu s takvim izvanzemaljcima moglo doživjeti pravu katastrofu: "Ako nas posjete, mislim da će to biti kao kada je Kolumbo otkrio Ameriku. A svi znamo kako su tada završili Indijanci", otkrio je Hawking svoja za čovječanstvo crna predviđanja.
Izvor : Index.hr

Ufologija


Ufologija je pseudoznanstvena disciplina koja se bavi proučavanjem fenomena NLO (neidentificirani leteći objekti).
NLO
NLO (neidentificirani leteći objekt) ili eng. UFO (Unidentified Flyind Objects) su objekti ili pojave koje se ne mogu objasniti na konvencionalan način, nakon detaljne revizije obučenih i educiranih osoba iz tehničkih i društvenih područja.
Astroarheologija
Astroarheologija je kombinacija dviju znanstvenih disciplina astronomije i arheologije, a oko neodlučnosti zbog imena dolazi zbog pokušaja da se preciznije definira gdje je težište istraživanja. Ipak izraz "astroarheologija" se sreće puno rjeđe, a nešto je ćešća uporaba izraza "astro-arheologija".
Koristeći se modernim astronomska znanjima i predvidljivošću astronomskih pojava, provjerava se možebitna funkcija kalendara i građevina za koje ne postoje pisani dokumenti. Također se pokušava ispitati veza između astronomskih i povijesnih fenomena.

 

Astronomija

Astronomija je znanost koja se bavi opažanjem i objašnjavanjem pojava izvan Zemlje i njezine atmosfere. Astronomija proučava porijeklo, razvoj, fizicka i kemijska svojstva nebeskih tijela - zvijezda, zvijezdanih sustava, planeta, crnih rupa i drugih objekata u Svemiru kao i procesa koji se događaju u njima. Osobe koje se bave astronomijom zovu se astronomi.
Astronomija je jedna od znanosti u kojima amateri još uvijek imaju posebnu ulogu u otkrivanju i promatranju tranzicijskih pojava.
Riječ astronomija potječe iz starogrckog i u slobodnom prijevodu znači "zakon o zvijezdama". Astronomiju treba razlikovati od astrologije koja je pseudoznanost o predviđanju ljudske sudbine promatranjem putanja zvijezda i planeta.

Grane astronomije                                                                                                                                 Podjela prema predmetu promatranja

 • Astrobiologija - proučava nastanak i evoluciju bioloških sustava u svemiru.
 • Astrognozija - je grana astronomije koja se bavi vještinom prepoznavanjem zviježđa i nebeskih objekata na nebu.
 • Astrometrija - se bavi proučavanjem putanja nebeskih tijela u svemiru i njihovim promjenama, određuje koordinatne sustave i proučava kinematiku nebeskih tijela.
 • Kozmologija - proučava porijeklo i razvoj svemira kao cjeline.
 • Galakticka astronomija - bavi se proučavanjem strukture i dijelova naše galaksije - Mlijecne staze
 • Izvangalakticka astronomija - bavi se proučavanjem tijela izvan Mliječne staze.
 • Galakticka formacija  I evolucija - proučava formiranje zvjezdanih sustava (galaksija) i njihov razvoj.
 • Planetarne znanosti - proučavaju planete Suncevog sustava.
 • Stelarna astronomija - proučava zvijezde.
 • Stelarna evolucija - proučava razvoj zvijezde od njezina stvaranja do svršetka.
 • Zvijezdana formacija - proučava uvjete i sile koje djeluju u unutrašnjosti oblaka plina i dovode do stvaranja zvijezde.

Podjela prema načinu istraživanja

Danas se astronomski podaci najvećim dijelom dobivaju analizom elektromagnetskih valova ali i subatomskih čestica (elektrona, protona, neutrina). U bliskoj budućnosti očekuje se i proučavanje gravitacijskih valova. Astronomiju tradicionalno dijelimo prema promatranom dijelu elektromagnetskog spektra:

 • Optička astronomija: astronomija u dijelu elektromagnetskog spektra vidljivog ljudskim okom (valne duljine 400 - 800 nm).
 • Infracrvena astronomija: astronomija u infracrvenom dijelu elektromagnetskog spektra (valne duljine 700nm - 1mm) .
 • Radio astronomija: astronomija koja koristi instrumente slične radio/televizijskim antenama za istraživanje u području elektromagnetskih valova centimetarske i milimetarske duljine (valne duljine 30cm - 1mm).
 • Astronomija u području visokih energija ili astronomija u rendgenskom (X), ultraljubičastom i gama elektromagnetskom spektru:
  • Rendgenska astronomija - (valne duljine 5pm -10nm)
  • Astronomija u ultraljubičastom području - (valne duljine 380nm - 10nm}
  • Astronomija gama zraka

Dok se u optičkoj i radio astronomiji opažanja mogu vršiti s površine Zemlje, astronomija u području visokih energija je primjenjiva jedino iz svemira ili visokih slojeva atmosfere korištenjem zrakoplova ili balona. Razlog tome je nepropusnost atmosfere za elektromagnetske valove kratkih valnih duljina. Slično tome, infracrveno zračenje koji dolazi iz svemira apsorbira vodena para u atmosferi, pa se opažanja provode sa suhih mjesta, visokih planinskih vrhova ili iz svemira.

Povijest astronomije

Astronomija je vjerojatno jedna od najstarijih znanosti, a u najranije doba izučavalo se kretanje Sunca, Mjeseca, planeta i zvijezda.
Astronomija je bila važna u određivanju kalendara, posebno nakon pojave ratarstva jer se kalendarom određivalo vrijeme početka i svršetka godišnjih doba (proljeće, ljeto, jesen, zima) i u skladu s njima vrijeme sjetve i žetve. Astronomija je također imala jako velik utjecaj na razvoj čovječanstva jer su prikupljeno znanje i iskustvo unaprijedili ekonomiju, trgovinu, pomorstvo.

Astronomska pomagala

 • Teleskop
 • Računalo
 • Zvjezdane karte
 • Astro fotografija
 • Opservatorij
 • Radio teleskop
 • Interferometar
 • Spektroskop

 

Drakeova jednadžba

 

Drakeova jednadžba je jednadžba koja daje procjenu broja civilizacija u našoj galaksiji koje su sposobne i voljne komunicirati sa Zemljanima. Osmislio ju je američki astronom Frank Drake.

 

Začetak ideje

U rujnu 1959., fizičari Giuseppe Cocconi i Philip Morrison izdali su u britanskom časopisu "Nature" članak pod imenom "Traganje za međuzvjezdanim komunikacijama". Autori su iznijeli mišljenje da su radio teleskopi već postali dovoljno jaki za primanje emisija koje bi druge civilizacije mogle emitirati. Smatrali su da bi najlogičnija valna duljina za to bila ona od 21 cm (frekvencija od 1 420.4 MHz) na kojoj zračenje emitira neutralni vodik, najčešći element u svemiru.
Sedam mjeseci kasnije, radio astronom Frank Drake prvi je u povijesti započeo sistematsku potragu za signalima inteligentnih bića iz svemira. Drake je pomoću 25-metarskog radio teleskopa 6 sati dnevno na frekvenciji neutralnog vodika "osluškivao" dvije obližnje zvijezde slične Suncu: Epsilon Eridana i Tau Kita. Projekt je nazvan OZMA, a trajao je od travnja do srpnja 1960.
U studenom 1961. godine, Frake Drake saziva konferenciju odabrane grupe od 10 znanstvenika na temu potrage za izvanzemaljskim civilizacijama. Među njima su bili i Carl Sagan te nobelovac (kemija, 1961.) Melvin Calvin. U pripremama za ovu konferenciju, Drake je sročio svoju poznatu formulu koja nam govori koliko je civilizacija u našoj galaksiji voljno i sposobno komunicirati sa nama putem radio-valova:gdje je:
N - broj civilizacija u našoj galaksiji koje su sposobne za komunikaciju
and
R* - broj zvijezda koje nastanu u jednoj godini u našoj galaksiji
fp - udio zvijezda koje imaju planete
ne - omjer planeta pogodnih za razvoj života i zvijezda koje imaju planete
fl - vjerojatnost da će se život pojaviti ako za to postoje uvjeti
fi - vjerojatnost da će se iz života razviti inteligencija
fc - vjerojatnost da će inteligentni život biti voljan i sposoban komunicirati s ostatkom galaksije
L - prosječn životni vijek tehnološke civilizacije
Drake-ova jednadžba nam govori da ovisi o:
S obzirom na to da znanost ni danas nije u stanju točno definirati pojam života, prvenstveno zbog premalog uzorka (Zemlja je jedini planet na kojemu zasigurno postoji život), Drake se u svojoj jednadžbi ograničio na bića čija se biologija zasniva na ugljiku, koji žive na planetu sa obiljem vode (koja je nužna za ugljikovu kemiju), te zahtijevamo milijarde godina za razvoj inteligencije. Drugim riječima, bića vrlo slična nama.

Analiza faktora jednadžbe

 

R* je broj zvijezda koje nastanu u jednoj godini u galaksiji.
U Mliječnom putu nastane prosječno jedna zvijezda svake godine. Dakle, R = 1.
fp  -  je udio zvijezda s planetnim sustavima
Ovo je bilo potpuno nepoznato do 1995. godine kada su dva švicarska znanstvenika, Miche Mayor i Didier Queloz, slučajno otkrili prvi pravi planetni sustav izvan Sunčevog sustava. Do ožujka 2006. godine je otkriveno preko 170 egzoplaneta, uglavnom od strane tima koji predvode Geoff Marcy (u SAD-u) and Paul Butler (u Australiji). Marcy i Butler traže planete tražeći kolebanje zvijezde uslijed gravitacijskog utjecaja planeta. Tehnika koju koriste Marcy i Butler je prikladna za traženje samo najmasivnijih planeta, tako da su do sada otkriveni samo jovijanski planeti (plinoviti divovi).
Međutim, vjeruje se, na osnovi teoretskih modela, da bi većina ovih planetarnih sustava mogli imati i manje planete poput naše Zemlje. U tu svrhu NASA planira iza 2015. godine poslati u svemir specijalni teleskop za traženja zemljolikih ekstrasolarnih planeta nazvan TPF (Terestrial Planet Finder). Veliki dio istraživanja na ovom području proveden je pomoću HST-a (Hubble Space Teleskop). HST je otkrio na desetke protoplanetnih diskova - ranih stadija razvoja planetnih sustava. Cilj većeg dijela istraživanja HST-a je Orionova maglica, područje udaljeno oko 1000 svjetlosnih godina, u kojoj se stvaraju nove zvijezde. Dio istraživanja obavljen je i u submilimetarskom dijelu spektra elektromagnetskog zračenja, pa je tako otkriven i disk prašine oko zvijezde Epsilon Eridani, jednog od ciljeva projekta OZMA. Česta je pojava da su unutarnja područja diska očišćena od prašine, što ukazuje na postojanje planeta.
Prema dosadašnjim istraživanjima, čini se da oko 10% promatranih zvijezda ima planetne sustave. Dakle, fp=0.1.
ne -  je udio planeta koji su pogodni za razvoj života
Pretpostavljajući da je oblik života donekle nalik našem, procjenjuje se kakav se tip planeta traži. Faktor n.e ovisi o tri faktora:
1. Vrijeme potrebno za evoluciju:
Ako je životu na Zemlji trebalo oko 4 milijarde godina da evoluira do današnjeg oblika, tada bi zvijezda morala potrajati barem toliko. To isključuje planete oko vrlo velikih, vrućih, svijetlih zvijezda (tipa O i B) koji vrlo kratko žive prije nego eksplodiraju.
2. Kemija:
Planet mora imati kemijske spojeve potrebne za život. Danas je poznato da su spojevi koje imamo na Zemlji uobičajene širom galaksije, te bi vjerojatno bile prisutne i na bilo kojem planetu slične temperature.
3. Tekuća voda:
Pod pretpostavkom da živo biće treba tekuću vodu, tada planet ne bi smio biti ni preblizu zvijezdi (kao Merkur i Venera gdje bi voda isparila, ili predaleko (kao Mars ili Jupiter) gdje bi se voda smrzla. Za svaku zvijezdu je moguće izračunati položaj "naseljive zone" koja daja uvjete za tekuću vodu. Iz ovoga možemo procijeniti udio planeta koji postoje unutar naseljive zone.
Uzimajući ova tri faktora u obzir, uobičajena je procjena: ne = 0.1
fl  - je vjerojatnost da će se život pojaviti ako postoje svi preduvjeti za to
Argumenti pesimista su slijedeći: Zna se da se svi sastojni dijelovi živih bića, kao npr. amino-kiseline, lako sintetiziraju geološkim procesima, te su prisutni čak i u svemiru, međutim put od sastavnih dijelova do prve RNK molekule je neistraženo pitanje. Pesimisti vjeruju da je stvaranje života vrlo rijedak događaj, te da je fl vrlo blizu nuli. No, znamo da se život dogodio bar jednom (na Zemlji) pa možemo uzeti da fl sigurno nije manji od oko 1.10-8 (broj zvijezda u Mliječnom putu je 1.108).
Argumenti optimista su slijedeći: Zna se da je život na Zemlji započeo prije oko 3.8 milijarde godina, skoro odmah nakon prestanka bombardiranja planetezimalima, čim se Zemlja ohladila dovoljno da bi nastale kemijski spojevi potrebni za život. Optimisti vjeruju da se život pod pravim okolnostima pojavljuje vrlo brzo. Dodatni argument koji se od prve diskusije na ovu temu pojavio na strani optimista je otkriće molekula koje čine osnovu života (složeni ugljikohidrati, amino kiseline ...) posvuda u svemiru - u meteoritima, kometima, međuzvjezdanom plinu i prašini. Činjenica da mi ne razumijemo kako se stvaraju RNK molekule iz jednostavnih amino kiselina odražava ljudsko neznanje, a ne zahtjevnost procesa! Dakle, optimisti vjeruju da je fl vrlo blizu jedinici.
Ukratko, znamo samo da je fl negdje između 1.10-8 i 1.                                                                                                             fi  -  je udio vrsta koji razviju inteligenciju
Optimistički pogled: Na Zemlji, prije oko 100 000 godina, dvije su inteligentne vrste odvojeno evoluirale od svojih majmunolikih predaka. Prvi, homo sapiens neanderthalensis ("Neandertalac") sa razvio u Europi, dok se drugi, homo sapiens sapiens (mi) razvio na Bliskom Istoku. Obe su vrste dugo preživjele dok se homo sapiens sapiens nije prije 35 000 godina preselio sa Bliskog Istoka u Europu i (najvjerojatnije) istrijebio Neandertalce. Dakle, na Zemlji su dvije (ili više, ako se računaju i neke životinje, kao npr. dupini) zasebne vrste razvile inteligenciju. Ovo pokazuje da sa inteligencija razvija brzo i prirodno, dakle, svaki će oblik života s vremenom razviti inteligenciju, pa je: fi = 1.
Pesimistički pogled: Priča o Neardeltalcima još nije dovoljno čvrsta i pitanje je koliko su oni uopće bili nezavisni. U svakom slučaju, oba vuku porijeklo od istog sisavca, te se ne mogu smatrati potpuno nezavisnima. U biti, mi smo sigurni samo u to da je na Zemlji vrlo malo vrsta razvilo inteligenciju! Dakle, inteligencija je vrlo rijetka, te njena pojava vjerojatno zahtijeva neki posebni događaj u evoluciji. Od milijuna vrsta na Zemlji, samo se kod jedne jasno razvila inteligencija, prema tome je fi = 1.10-6.
fc  -  je vjerojatnost da će inteligentni život odlučiti komunicirati s ostatkom galaksije
Pod "komunikativnošću" se misli na sposobnost izgradnje opreme za slanje signala do drugih svijetova. Ljudi su došli do ovog stupnja razvoja pred oko 70 godina, kada je radio komunikacija prvi put postala dovoljno jaka da napusti naš planet i postane dostupna mogućim vanzemaljskim civilizacijama sa osjetljivim prijemnicima.
Uobičajena je predodžba da se eventualne druge civilizacije razvijaju slično našoj, sa znanstvenicima koje je radoznalost vodila prema otkrivanju tajni svemira i razvoju tehnologije, iako ova pretpostavka može biti i kriva.
Druge civilizacije mogu nikad ne razviti tehnologiju, ili razviti alternativne tehnologije (nama još uvijek nepoznate) i nikad ne razviti komunikaciju radio-valovima. Ovo je faktor o kojem najmanje znamo. Imamo samo podatke o jednoj (našoj) civilizaciji za koju znamo da ima volje i sposobnosti za komunikaciju s drugim civilizacijama. Sve što znamo je da je fc između 0 i 1. Dakle: 0 < fc < 1.
L -  je prosječni životni vijek tehnološke civilizacije
Koji događaji mogu uništiti našu civilizaciju? Globalni nuklearni rat, uništenje atmosfere, udar asteroida u Zemlju, novi neizlječivi virus, eksplozija obližnje supernove, bliski gamma bljesak...
Prije nekoliko godina (srpanj 1994) smo imali priliku podsjetiti se na ulogu Jupitera u čuvanju unutarnjih planeta od čestih udara meteorita (pad kometa Shoemaker-Levy 9 na Jupiter). Procjenjuje se da bi udari meteorita u Zemlju bili 1000 puta češći bez Jupitera, a katastrofični udari (kao onaj koji je prije 65 milijuna godina presudio dinosaurima) bi se događali svakih 100 000 godina.
I Mjesec pozitivno utječe na stabilnost Zemlje. Naime, bez Mjeseca, pomaci rotacijskih osi (koji dovode do drastičnih klimatskih promjena) bili bi mnogo češći.
Katastrofe manjeg intenziteta ne moraju nužno biti nepovoljni faktor za nastanak inteligencije, jer tada prirodna selekcija dolazi do izražaja. Nakon svakog perioda masovnog izumiranja na Zemlji su se pojavljivale nove vrste, čak i više njih nego ih je bilo prije katastrofe. Serija ledenih doba, koja su ledila i oceane na ekvatoru, u razdoblju od prije 760 do prije 550 milijuna godina potaknula je takozvanu "prekambrijsku eksploziju" - pojavu mnogo novih vrsta na Zemlji. Međutim, jako velika katastrofa mogla bi nepovratno uništi život na planetu.
Mi smo posljednjih 70 godina u stanju komunicirati sa susjednim zvijezdama, što znači da će komunikacijska era naše civilizacije trajati između 70 i 5.2 milijardi godina! Dakle, 70 < L < 5.2.109

Rezultat jednadžbe

Množeći sve ove brojeve, za optimistični i pesimistični scenario, dobivamo različite procjenu broja civilizacija u galaksiji:
Prema pesimistima, mi smo sami u galaksiji. Prema optimistima, N = 5.107, tj. oko 1 od 2000 zvijezda ima komunikativnu civilizaciju, što znači da možemo očekivati susjede na oko 100 svjetlosnih godina. Koristeći dosad stečeno znanje, nemoguće je procijeniti je li ispravan odgovor optimistički, pesimistički ili nešto između. Za eksperimentalnu provjeru se brine spojekt SETI, no za sada bez uspjeha u pronalaženju susjednih civilizacija.

 

Život u našoj galaksiji

AMERIČKI znanstvenici su na konferenciji u Chicagu rekli kako bi u našoj galaksiji mogo biti 100 milijardi planeta kao Zemlja, javlja BBC.

Usto, dr. Alan Boss, s Carnegie instituta za znanost, na godišnjoj konferenciji znanstvenika u Chicagu rekao je kako bi mnogi od tih planeta mogli biti nastanjeni jednostavnim oblicima života.

Dosad je teleskopskim istraživanjem primijećeno samo nešto više od 300 planeta izvan Sunčevog sustava. Iznimno malen broj tih planeta mogao bi biti pogodan za razvoj života, budući da većina ili ima orbitu pretjerano blisku svojim zvijezdama, ili su plinoviti divovi, kao naš Jupiter.

Jedno Sunce, jedna Zemlja

Boss kaže, kako procjenjuje da svaka zvijezda nalik Suncu ima u prosjeku jedan planet nalik Zemlji u svojoj orbiti. Po toj jednostavnoj računici, moguće je da postoji ogroman broj planeta na kojima se može razviti život.

"Ne samo da je vjerojatno da ima života, nego je vjerojatno da će mnogi od njih biti naseljeni", rekao je Boss.

"No, vjerujem kako je najvjerojatnije da je većina tih planeta naseljena organizmima kakvi su na Zemlji živjeli prije 3 do 4 milijuna godina", dodao je.

Uskoro bismo ih trebali vidjeti

Boss vjeruje kako će NASA-ina misija Kepler, koja treba krenuti u ožujku ove godine, trebala početi pronalaziti te planeta nalik Zemlji u sljedećih nekoliko godina.

Znanstvenici iz Edinburgha u Škotskoj, nedavno su izračunali mogući broj vanzemaljskih civilizacija koje bi mogle postojati u našoj galaksiji. Najnovija istraživanja procjenjuju kako u Mliječnoj stazi postoji najmanje 361 inteligentna civilizacija, a vjeruje se kako bi se brojka mogla popeti i na nevjerojatnih 38.000.

15.02.2009., izvor lndeks.hr

Tunguska katastrofa
Opet teorija s izvanzemaljcima
1908.godine

Neka stabla u Tunguski i danas izgledaju prilično nestvarnohttp://www.net.hr/2004/08/13/0014007.17.jpg.
Iako su svjetski mediji i stručna javnost izuzetno skeptični, ruski znanstvenici tvrde da su otkrili ostatke izvanzemaljskog svemirskog broda koji se 1908. godine srušio kod rijeke Tunguske u središnjem Sibiru.
Znanstvenike, članove Zaklade za svemirske fenomene Tunguska, koji su na mjestu eksplozije pronašli 50-kilogramski predmet sličan kamenu za koji tvrde da je dio svemirskog broda, vodi Juri Labvin.
On je prošlog lipnja izjavio da će ekspedicija na licu mjesta tražiti dokaze 'izvanzemaljske upletenosti'.
Prava priroda tijela koje je eksplodiralo i njegovo podrijetlo zauvijek su ostali nepoznanica što je izazivalo i izaziva mnogo proturječnih teorija.
Novi dokaz o nečem izvanzemaljskom u toj eksploziji jedan je zanstvenik odmah okarkaterizirao koa 'totalnu glupost'.
Te su tvrdnje prenijele novinske agencije, a France Presse piše da su znanstvenici objavili kako su pronašli 'izvanzemaljski uređaj' koji bi mogao objasniti' jednu od najvećih znanstvenih misterija 20. stoljeća: strahovitu eksploziju koja je izazvala udarni val koji je u širokom krugu uništio oko 2000 četvornih kilometara sibirske šume.

Drugi novinski izvori pišu o 'tehničkom uređaju' i 'velikom bloku od metala'. Znanstvenici su, navodno, dio materijala poslali na ispitivanje u grad Krasnojarsk.
Većina znanstvenika vjeruje da je ekploziju izazvao veliki metorit, koji je 30. lipnja 1908. nekoliko kilometara od obale rijeke Tunguska u nenaseljenom području Srednjosibirskog ravnjaka eksplodirao iznad Zemlje, umjesto da udari u nju.
"Namjeravamo razotkriti dokaze koji će neusmnjivo dokazati da nije eksplodirao meterorit nego NLO", izjavio je Labvin Pravdi 29. srpnja.
"Bojim se da se radi o glupoj podvali", rekao je Benny Peiser, istraživač s liverpoolskog Sveučilišta John Moores. "Gluposti ruskog tima počele je puno ranije prije nego su uopće otišli u Sibir. Oni su prije tjedan dana objavili da idu tražiti ostatke izvanzemaljskog svemirskog broda. I, što? Sada tvrde da su ih i pronašli".
Peiser proučava katastrofične događaje i slične znanstvene procese. Vlasnik je elektronskih novina CCNet, koje su među najobuhvatnijim postojećim katalozima o nesreći u Tunguski.

"Zaista je žalosno to trenutno stanje po kojem sve prolazi i neki, tzv. znanstveni novinari uopće objavljuju takvo smeće bez imalo sumnje", rekao je Peiser.

Stručnjaci za asteroide nemaju precizni odgovor na pitanje što se zapravo dogodilo u Tunguski. U toj zabačenoj regiji našlo se malo svjedoka nakon eksplozije i eksplozija nije ostavila krater. Sasvim dovoljno za raizigranu maštu.
Ali postojeći dokazi, zajedno sa suvremenom tehnologijom računalnog modeliranja i općim zanjem o svemirskom kamenju, ostavljaju malo sumnje u stvarni tijek stvari.

Roy Gallant proveo je 10 godina istražujući mjesto događaja da bi 2002. objavo knjigu Meteorite Hunter: The Search for Siberian Meteorite Craters.
Nakon izlaska knjige on je izjavio da su znanstvenici skupili dovoljno dokaza da bi se moglo govoriti o eksploziji jezgre kometa. To je zajedničko mišljenje i većine ruskih istraživača, iako neki od njih ne odbaciju ni teoriju o kamenom asteroidu.
Peiser kaže da stručnjaci širom svijeta 'općenito prihvaćaju' da se radi o eksploziji komete ili asteroida.

"Iako ne iznenađuje, eksplozija nije ostavila nikakav trag nekog objekta", kaže Peiser. "Neka istraživanja su potvrdila povećanu razinu svemirske prašine u grenlandskom ledu, a koja je datirana u godinu 1908. i pretpostavlja se da ima veze s eskplozijom u Sibiru.

Terorije o elijenima u Tunguski imaju dugu povijest. I tome ima razloga: nijedan drugi posjetitelj iz svemira, prirodan ili ne, u suvremenoj povijesti nije imao tako dobro dokumentiran utjecaj na svakodnevni život.
Eksplozija 30. lipnja 1908. uspoređuje se s eksplozijom 20 milijuna tona TNT-a.

"Svjedoci na udaljenosti 50 do 60 kilometara izjavili su da su osjetili toplinski udar i kroz nekoliko slojeva odjeće", zapisao je Jim Oberg u UFOs & Outer Space Mysteries. Nekoliko meoteoroloških postaja u Sibiru eksploziju je zabilježilo kao potres.

U Europi se te večeri nije smračilo. Ljudi su izjavljivali da su mogli čitati novine pri svjetlosti čudne eksplozije. Teleskopi u Americi mjesecima su pratili izmijenjeno stanje noćnog neba.

Osupnut sličnostima eksplozije u Tunguski i Hirošimi nekoliko desetljeća kasnije, pisac znanstvene fantastike Kazancev napisao je priču o Tunguski u kojoj eksplodira atomska centrala svemirskog broda s Marsa.

Nekoliko ruskih znanstvenika pobrkalo je lončiće i počelo tvrditi da imaju razne - nikad predočene - dokaze o izvanzemaljskoj civilizaciji koja je upletena u događaje u Tunguski. 1984. Oberg je pisao o tome kako čak i tada, bez obzira na sve dokaze koji idu u prilog teoriji o prirodnom uzroku eksplozije, desetine "teorija o svemirskom brodu rastu sve uzaludnije, i ništa menje učinkovito, da bi pobrale dio javne pažnje. Tada je tvrdio da će se svake godine naći neki novinar koji će o tome napisati neku priču, otvarajući novu rundu javnih pretpostavki.

I u tome se od 1984. malo toga promijenilo.
Astronom Philip Plait, autor knjige Bad Astronomy, slaže se s Peiserom da želje ruskih znanstvenika da dokažu nešto izvanzemljasko u čitavoj priči, zapravo štete njima samima.

"Oni ne poduzimaju znanstvenu ekspediciju da bi proučili što se zapravo dogodilo" rekao je Plait. "Oni pokušavaju dokazati svoje prethodno iznešene ideje. To nije znanost, to je vjera. Što, gotovo sam siguran, znači da su u stanju zanemariti bilo kakav stvarni dokaz da se radi o eksploziji komete ili asteroida, dok će istovremeno izmisliti bilo što samo da bi dokazali dosljednost vlastitih hipoteza".
I bez obzira što netko vjeruje, Plait kaže da su važni samo dokazi.

"Ne kažem da nisu pronašli izvanzemljaski brod. Kažem da je to a) malo vjerojatno, i b) od njih se očekuju takve izjave, što znači da moramo biti jako sumnjičavi, čak i više nego u uobičajenim slučajevima. Mogu li pružiti dovoljni dokaz, tada su znansvenici obavezni to i istražiti. Ali uzimajući u obzir sve objavljeno, čak su i dokazi o ne-prirodnom uzroku eksplozije jako slabi".
Plait čak zna kakva dokaz je potreban da bi se povjerovalo u tu priču. Dobro bi došao ostatak broda, ali ne bilo kakav komad metala.
"Trebao bi čudnu količinu izotopa, na primjer, ili jasni dokaz da je dugo putovao kroz svemir", kaže Plait. "čak i tada moramo biti oprezni, jer ljudskom rukom izrađeni predmeti neprestano padaju s neba".
Plait, prirodno sumnjičava osoba, spreman je čekati i vidjeti.

"Pričekajmo samo da vidimo što će ti momci donijeti sa sobom", laže. "Na kraju krajeva, nije bitno što oni tvrde, nego je bitno što mogu poduprijeti dokazima. Težina jasnih dokaza isključivo je na njima", kaže Plait

Izvor:net.hr
13.08.2004.g.

Švedska pad meteora

NLO Lovran

 

Alcrington, Engleska
07.11.2008.godine

Što su to svjedoci vidjeli na nebu, o kakvim je snopovima zraka riječ, ima li kakvih tragova na tlu? Pitanja je mnogo, ali objašnjenja zasad nema. Kako službenih, tako i neslužbenih.
Iako je zapanjujuću scenu snimala mobitelom, 20-godišnja Zoe Salthouse jasno je uspjela zabilježiti NLO kako iznad Alcringtona (Engleska) gađa metu na tlu crvenim i bijelim zrakama.

Video je proslijedila redakciji britanskoga lista The Sun, te je to već drugi takav slučaj u samo tjedan dana!

Identičnom su događaju 4. studenoga svjedočile i 20-godišnja Shellie Willams i njena majka Betty, s tom razlikom što se NLO nalazio iznad Bristola.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/ufos/article1913160.ece

Evo komada letećeg tanjura
Net.hr 19.11.2008.

Ovaj komad metala je za bivšeg građevinskog radnika Kelletta nepobitni dokaz postojanja vanzemaljaca
Foto: The Sunq

 

 

 

 

 

 


Lovac na vanzemaljce', Russ Kellett, ima misteriozni komad metala za koji tvrdi da potječe s vanzemaljskog svemirskog broda, koji se srušio u planinama Walesa prije 35 godina.
Policijski zapisnik od 23. siječnja 1974. godine spominje "zastrašujuću eksploziju" koja je prodrmala kuće u cijelom kraju, a mještani tvrde da je područje nakon toga bilo doslovno "okupirano" policijskim i vojnim snagama. Kažu da je jedan vanzemaljac ubrzo završio u tajnoj vojnoj bazi, a vlada je sve zataškala. "Komad je pronašao jedan čovjek koji se u to vrijeme nalazio na planini. On je u međuvremenu umro, a ja sam došao u posjed ove dragocjenosti prije otprilike godinu dana", objašnjava Kellett i opisuje kako mu je pokušao ustanoviti porijeklo, tj. utvrditi o kojoj se tvari radi.
kom.jpg
"Dao sam ga na procjenu jednom zlataru, koji ga je potom proslijedio jednom stručnjaku za metale. No, on nije imao pojma koji bi materijal to mogao biti", tvrdi 45- godišnji Kellett, koji je skupio gomilu podataka o neidentificiranin letećem objektima viđenih u posljednjih 30 i više godina.
Proučavanjem fenomena NLO-a počeo se baviti 1988. godine, nakon što je ga je u vožnji motorom okružila neobjašnjiva svjetlost.
Kellett smatra kako je samo pitanje vremena kada ćemo pronaći nepobitne dokaze o postojanju vanzemaljaca.

 

Lovci pokušali srušiti NLO
1957.godina

'Meta je bila ogromna. Izgledala je poput letećeg nosača aviona. No, koju sekundu prije ispaljivanja raketa, NLO je nestao uz brzinu od 12 tisuća kilometara na sat', izjavio je pilot.
Dva američka lovca tipa F-86 D Sabre dobila su 1957. godine naredbu da nad Engleskom obore NLO, ali je letjelica nestala samo koju sekundu prije nego što je na nju trebalo biti ispaljeno čak dvadesetak raketa, objavila je britanska vlada.

"Bila je to ogromna meta. Na radaru je izgledala poput letećeg nosača aviona! Jedno je vrijeme bila nepomična, no u trenutku kad sam se spremao ispaliti rakete, dosegla je brzinu od 12.000 kilometara na sat te je nestala", izjavio je pilot Milton Torres, kojem je sve do danas bilo zabranjeno da o tome govori.

"Pedeset godina čekam na objašnjenje što se te noći dogodilo, u kakvu su me to akciju poslali. Imao sam naredbu da pucam čak i prije nego što sam uzletio", dodao je danas 77-godišnji Torres.

Na njegovu žalost, britanska vlada u objavljenom dokumentu nije ni pokušala demistificirati slučaj, no zato je kakvo-takvo objašnjenje ponudio David Clarke, stručnjak za NLO-e.

"Treba imati na umu da je to bilo vrijeme hladnoga rata, kada su odnosi između Zapada i Sovjetskoga saveza bili na vrhuncu krize. Zato je moguće da je pilot zapravo sudjelovao u eksperimentu u kojem je bio kreiran fantomski avion", rekao je Clarke dodavši da ne isključuje mogućnost da su te večeri na nebu doista bili vanzemaljci.

Izvor:net.hr
20.10.2008.g.

Rumunjski MIG sudario se s NLO-om
30.10.2007.godine

Rumunjsko ministarstvo obrane potvrdilo da se njihov borbeni avion lani iznad Transilvanije sudario s nepoznatim letećim objektom te je objavilo i službeni video o tom incidentu.
rumunjska.jpgMinistarstvo je objavlo da je u MIG 21 Lancer 31. listopada 2007. udario NLO, ali da se lakše ozlijeđeni pilot Marin Mitrica uspio sigurno prizemljiti.

Sudar je trajao samo 67 milisekundi i zabilježen je kamerama iz aviona. Službeni izvještaj navodi kako je u nesreći razbijena pilotska kabina aviona.

Zapovjednik Nicolae Grigorie kaže da video prikazuje dva čvrsta objekta koji nisu prozirni te da vlasti pokušavaju dokučiti o čemu bi se moglo raditi.

"Ne mogu biti ptice jer u Europi nema ptica koje bi mogle letjeti tako visoko. A nije u pitanju ni led jer je nebo bilo vedro, a ne mogu biti ni komadi drugog aviona niti meteora", izjavio je Grigorie.

Kaže da je vlada već odbacila raketu ili artiljerijsku vatru s tla kao uzrok incidenta.

TIK DO RAZOTKRIVANJA

TAJNI UN SASTANAK O NLO-ima

 

 

Piše: GIULIANO MARINKOVIĆ

 

Od 13. veljače 2008., unutar ufološke zajednice krenule su glasine oko navodnog tajnog sastanka o NLO-ima koji je 12. veljače održan u uredu Ujedinjenih naroda u New Yorku. Informaciju je prvi distribuirao egzopolitičar Michael Salla nakon čega se javio i istraživač Robert Morningstar koji tvrdi da je također dobio potvrdu o tajnom sastanku.

Nakon niza rasprava na mainstream ufološkoj listi UFO Updates, izgleda da se sada pojavio i prvi imenovani izvor koji potvrđuje cijelu priču. Navodno, istupio je Francuz Giller Lorant koji radi za Nacionalni centar za znanstvena istraživanja, CNRS (Centre National de la Recherche Scienfique). Lorant je izgleda i član IHEDN-a, francuske organizacije koja je odgovorna za COMETA izvještaj . Ono što je ključno, to je da je Lorant član francuske NLO grupe koja se zove FEA - Federacija europske aeronautike. FEA je posebnu pozornost usmjerila na aeroufologiju, a u svome glasilu spominju Lorantov izvještaj o samome sastanku na kojume je on bio prisutan. Automatski, vijest o imenovanom izvoru se sada proširila unutar ufološke zajednice.

U svome izvještaju Lorant razotkriva da se sastanak održavao u seriji od tri dana. Na sastanku se razgovaralo o povjerljivom izvještaju koji je pripremilo Američko zrakoplovstvo i Nacionalna garda SAD-a. Izvješatj se usmjerio na sociološke i ekonomske implikacije zbog porasta NLO viđenja. Zbog zahtjeva 3 američka kongresnika nakon 12. veljače sastanak se se nastavio održavati 13. i 14. veljače. Navodno, pričalo se o novoj strategiji prestanka službenog negiranja NLO fenomena. Nova politika trebala bi se početi primjenjivati 2009. godine. To bi trebalo dovesti do novih i ozbiljnih studija o fenomenu NLO-a koje će konačno biti i službeno poticane. Takva promjena stanja biti će postavljeno jedino ukoliko se aktivan val viđenja NLO-a nastavi kao i do sada.

 

EKSLUZIVNA POTVRDA UN-ovog SASTANKA

O NLO-ima ZA GIULIANA MARINKOVIĆA

U ekskluzivnoj poruci, Michel mi je potvrdio da je njihov član, Francuz Gilles Lorant koji "radi za Nacionalni centar za znanstvena istraživanja, CNRS (Centre National de la Recherche Scienfique) i IHEDN (Institut za napredne studije)", sudjelovao na UN sastancima gdje se raspravljalo o NLO-ima i o novoj politici postavljanja prema ovome fenomenu.

Detalje koje ćete pročitati upravo sam proslijedio i svojim međunarodnim kolegama u ufološkoj zajednici. Ono što sam uspio dogovoriti, to je da će mi Michel vjerojatno osigurati i ekskluzivan interview s Lorantom.

Ukratko Michel je potvrdio sljedeće;

Sastanak se održao u uredu Ujedinjenih naroda u New Yorku.

- Gilles Lorant je bio pozvan na zahtjev UN-a u New Yorku kako bi mogao biti posrednik na sastanku za svoju "tvrtku" (op. a. - vjerojatno CRNS ili IHEDN - vidjeti gornji tekst).

- Nije bio u mogućnosti sudjelovati na sva tri sastanka. Sudjelovao je na sastanku koji se održao iza zatvorenih vrata 13. i 14. veljače na zahtjev 3 americka kongresnika. Na sastanku je mogao samo slušati, ne i raspravljati.

- To su bili sastanci koji su bili nastavak prijašnjeg sastanka (vjerojatno onoga od 12. veljače. - op. a. - vidjeti preliminarni report u gornjem tekstu).

- Cilj sastanaka bila je rasprava o čimbenicima koji mogu dovesti do društvenih kriza u potencijalnom periodu ekonomske nestabinosti.

- Tajnost na sastanku koji su opisali drugi izvori u zadnjih nekoliko dana nije bila ništa ekskluzivno vec više nesto uobičajeno u procedurama UN-a.

- Bilo je prisutno 28 zemalja koje je predstavljalo 40 ljudi.

- Raspravljalo se i o NLO-ima. Rasprave o NLO-ima trajale su oko 90 minuta.

- NLO fenomen se sagledavao kao razlog koji može utjecati na društvenu ravnotežu zemalja što moze dovesti i do promjene u ekonomskoj stabilnosti. Na to mogu utjecati razna predavanja o navodnim kontaktima, šarlatani, religiozne konotacije, određeni znanstvenici i navodna proročanstva. Manifestacije NLO viđenja povećavaju rizik društvenih nemira koji prijete političkim sustavima i novo-nastalim demokracijama.

Na osnovi iskaza Gillesa Loranta najzanimljivije je sljedeće;

- Ujedinjeni narodi sugerirali su predstavnicima zemalja da pripreme svoje stanovništvo na NLO-e (op. a. Vjerojatno kako se razvoj situacije ne bi prepustio društvenoj stihiji vec određenoj vrsti službene supervizije nad cijelim fenomenom)...

- Da bi se ostvarila takva nova politika potrebno je ispuniti sljedeća dva uvjeta;

1) Društveni mir unutar G8 zemalja treba biti garantiran unutar liberalnog modela (američka verzija)

2) Nova politika će se primjeniti ukoliko se do kraja 2009. nastave aktivna NLO viđenja kao i do sada (op. a. nedavno viđenje NLO-a iznad Stephenvillea u Teksasu već tjednima zaokuplja mainstream medijie)

- Najava ove nove politike nije mjera već samo sugestija za države-članice

- Raspravljalo se isto o situacijama kako treba reagirati i kako se treba prilagoditi ukoliko neka zemlja izvan ovoga konsenzusa odluči unaprijed razotkriti svoje spoznaje o realnosti NLO fenomena.

- Gilles Lorant naglašava da je atmosfera na sastanku bila spokojna i zahvalna. Nije bilo drugačijih konotacija oko "prisutnosti posjetitelja u našem okruženju":

- Za sada nema dodatnih potvrda jesu li ovi sastanci bili više na nekoj formalnoj i privatnoj bazi ili se pak mogu smatrati službenim UN sastancima. Naime, ponekad organizacije i države mogu osigurati UN-ove urede i za privatne sastanke. Taj detalj je važan jer ukoliko su ti sastanci bili službeni, tada se mora izdati i formalni izvještaj koji se treba proslijediti zemljama-članicama koje nisu bile prisutne. U tom slučaju više detalja trebalo bi se pojaviti do kraja ožujka 2008.

I za kraj, gospodin Michel Ribardiere mi je rekao da će mi probati osigurati eksluzivni interview s gospodinom Lorantom tako da možete očekivati još detalja u bliskoj budućnosti.

Priča o navodnom sastanku UN-a , doživjela je još jedan obrat. Nakon istupanja Francuza Gillesa Loranta, člana grupe FEA i navodnog člana organizacija CRNS i IHEDN, unutar ufološke zajednice združenim snagama radilo se na potvrđivanju njegovih navoda i generalija iz životopisa, bez obzira na ishod. 03. ožujka 2008., na mainstream listi ufologa "UFO Updates", francuski istraživač Gildas Bourdais, javio je kako osobno poznaje Michela Ribardierea, Jean-Jacquesa Yvarsa i Gillesa Loranta. Rekao je kako misli da Lorentov iskaz ima kredibilitet. Kako sam i osobno sudjelovao u cijeloj istrazi, tijekom jutra, 07. ožujka 2008. primio sam nekoliko tragova preko svojih veza i kolega. Javljeno mi je kako je Lorent upao u ozbiljne teškoće oko navoda u svoijm generalijama.

Uskoro se opet javio i Gildas Bourdais na UFO UPDATES mailing listi. On je došao isto do sličnih saznanja. Izjavio je kako mu je odvjetnik Michel Algrin, administrator i jedan od autora COMETA izvještaja, javio da Gilles Lorant nije nikada bio član IHEDN-a, francuskog "Instituta za studije nacionalne obrane". Algrin je upozorio kako bi se Lorant mogao uskoro naći pred suskom tužbom zbog lažnog predstavljanja i preuzimanja titula. U Francuskoj visina kazne za takav prekršaj može biti do jedne godine zatvora ili do 15,000 Eura. Bourdais je odmah upozorio Loranta oko pravnih posljedica, na što je Lorant odmah odlučio povući tvrdnje iz svog životopisa. Nakon svega, Bourdais sada smatra kako Lorantovi iskozi sada prelaze u domenu nagađanja. Na UFO UPDATES listu javio se uskoro i engleski istraživač Dave Haith koji je rekao da je dobio pismo od glasnogovornika CRNS-a, Juliena Guillaumea oko cijelog slučaja. Dave kaže da "iako se smisao ponešto gubi u engleskom prijevodu", on smatra da Guillaume isto potvrđuje kako Lorant i organizacija CRNS također nisu povezani (op. a. Također radim na dodatnoj potvrdi povezanosti Loranta s CRNS-om).

Didier de Plaige, voditelj francuske ufološke radio emisije "La Vague d'Ovni(s)", prvi je susreo Loranta u Parizu nakon njegovih izjava o nazočnosti na sastanku UN-a. Susret se odigrao 04. ožujka 2008. Plaige je tada uslikao Loranta i prvi je postavio njegove fotografije na Internet. Nakon novoga razvoja situacije, Plaige je zatražio od Loranta da se očituje oko cijele priče i još jednom mu je ponudio radijski intervju (koji je Lorant već bio obećao) kako bi mogao raščistiti cijelu priču. Za sada, Lorant mu je odgovorio "kako on nikada nije niti tvrdio da je član IHEDN-a". Radijski intervju s Lorantom još uvijek se očekuje (op. a. Osobno sam također uspio pribaviti telefonske brojeve Gillesa Loranta).

U međuvremenu i ja sam dobio dodatne potvrde oko kontroverznosti Lorantovih navoda koje sam također proslijedio međunarodnim kolegama. Bivši pilot, Jean-Charles Duboc, obavijestio me je kako je telefonski razgovarao s Lorantom 07. ožujka. Lorant mu je potvrdio kako nikada nije bio član IHEDN-a te da nikada nije bio pilot Francuskog zrakoplovstva (navodno je i to tvrdio u svome životopisu). Duboc je rekao kako se na osnovu toga, Lorantu jednostavno više ne može vjerovati. Kako je pritisak prema Lorantu nastavio rasti dobio sam dodatnu potvrdu oko cijelog cirkusa i od Michela Ribardierea, predsjednika FEA-e. Ribardiere kaže kako je FEA sazvala izvanredan sastanak 06. ožujka gdje su tražili od Gillesa Lorenta da se izjasni oko svojih navoda u životopisu. Na sastanku Lorant je potvrdio da je dao krive informacije nakon čega je FEA zatražila njegovu ostavku. Nakon cijela afere, Ribardiere i FEA više ne mogu podržati njegove navode o UN-u. Lorant je nakon sastanka odlučio dati ostavku i sada više nije član FEA-e. Ribardiere ne isključuje mogućnost da je u pitanju nekakva infiltracija unutar njihove grupe koja je dovela do ovakve sabotaže informacija za što je najviše zaslužan Gilles Lorant. Sve ukazuje na to da cijela priča nipošto nije naivna.

Slijedi izvorna poruka Michela Ribardierea;

-----Original Message-----
From: president [mailto:MichellXXX@XXXblackedout]
Sent: Friday, March 07, 2008 5:06 PM
To: Giuliano Marinkovic
Subject: Re: New claims on Lorant

Mr. Gilles Lorant has been severely attacked by some people questioning
the professional profile that he announced at the start entering FEA.
Yesterday evening, he was summoned by the board of directors FEA to
explained himself. He then confirmed to having given false information
on his profile. As a result, the board of directors at FEA asked for the
resignation of Mr. Gilles Lorant.
At this link you'll find the official communication of the F.E.A.
Mr. Gilles Lorant having lied about his profile to the FEA, it becomes
impossible for the organization to support the assertions of Mr. Gilles
Lorant concerning information he would have heard at the United Nations.
http://www.federation-airplane.eu/site/fr/nouvelles/newsletter/suite.php?newsid=72
*DENIAL*

The F.E.A asks for M. GILLES LORANT's resignation

In consideration of the external pressures made on M. Gilles Lorant, he
gave us a denial concerning his participation to the IHEDN as an
auditor. Remind that this information had pushed the F.E.A to introduce
M. Gilles Lorant as an auditor of the IHEDN in a public statement.

Considering the embarrassing position that this denial imposes to the
F.E.A, its board of directors has decided to request his immediate
resignation to M. Gilles Lorant. M. Gilles Lorant complied yesterday
March 6th, 2008, before the board directors and is no longer a member of
the F.E.A.

Concerning the very sensible informations about his travel at the U.N in
February 2008, which were released by M. Gilles Lorant, the F.E.A no
longer can suports nor confirms M. Gilles Lorant's allegations.

However, the article will remain online as documentary and must now be
considered, as an element of a fiction scenario in wich U.N. took into
consideration the official release disclosed to the public at large on
the subject of UFOs.

Considering the manoeuvres wich are at the start of the infiltration of
many foreign ufological research associations, by unscrupulous
individuals, having sometimes worked for sabotage operations, the F.E.A
reserves the possibility to bring this whole affair before the justice.

The President.

Michel Ribardiere

__________________kraj citata

U skladu s najnovijim informacijama, francuski izvor oko navodnog sastanka UN-a za sada ostaje upitan i ne možemo ga u sadašnjem trenutku potvrditi. U međuvremenu, istraživači nastavljaju proučavati dio priče koja je procurila s američke strane. Američki istraživač, Robert Morningstar, koji se susreo s "osobom X" (vidi kronologiju slučaja u tekstu na kraju) smatra kako treba i dalje ustrajavati na razotkrivanju priče. On tvrdi kako vojska "konačno želi učiniti ispravnu stvar" i razotkriti informacije o NLO-ima. Da bi to bilo moguće, treba uvjeriti i političare na koje treba izvršiti dodatni pritisak. To je ujedno i razlog svih curenja oko nedavnog sastanka u UN-u na temu NLO-a.

Francusko navodno curenje moglo bi imati i dublje posljedice na cijelu aferu. Pošto je cijeli incident još više eksponiran, "osoba X" upozorava da je to neposredno prouzročilo još veće sigurnosne pritiske u kontroli curenja. U donjem tekstu imate dopisivanja između istraživača, braće Pickering i "osobe X" (Source A).

Thank you for emailing me. I have forward your letter to our source and I will wait for source's reply. I appreciate your objectivity and healthy skepticism regarding our source's participation at the February 12, 2008 UN meeting. Credibility is indeed demanded if we the public at large want to understand what is going on behind the scenes concerning the UFO phenomena. Unfortunately, our source is under NATIONAL SECURITY GUIDELINES regarding what can be released and what cannot. As I'm sure you are well aware, Bob Morningstar has been in physical contact with our source on three separate occasions and has verified the credentials of said source. With regards to our source's information as being disinformation or misinformation, no. Our source has never lied to us and has taken the time to outline the "groups within groups" control over this volatile information. Our source has entrusted my brother and I to protect his identity concerning the "leaked'' information that has since been tenuously verified by a French source. Agreed, we, Dr.Salla., Shawn, I and the rest of the world would like to substantiate all claims across the board. However, our source's welfare and his diplomatic restrictions impedes the necessary corroboration needed for complete disclosure. I wish it was otherwise, and above all, so does our source. Please know this, our source has gone way out on the limb and is in danger of being another statistic regarding "wet work!" This is what Dr. Salla has to understand as explained below by our source. This, as I'm sure you're well aware, is not a level playing field. The 7 "M's" of power: Media, Markets, Military, Medical, Money, Morals (religion), and Minds (Academia) are all at stake with regards to "Contact" and Disclosure." The power brokers will stop at nothing to maintain their hegemony over the masses. My friend (source) understands this all too well.

Sincerely, Clay & Shawn Pickering


Dear Michael,

Below is the response from Source A regarding your recent email. A few points that must be considered. One, Source A does not work for ONI. This must not be put out to the public in any way. If it does get out then there will be a huge problem within his circle and the Navy as a whole. He does not work with or for ONI. Source A has asked that you remove this inference immediately! Two, Source A is under military jurisdiction and any "sensitive" information concerning the UN meeting cannot be revealed because of National Security Guidelines. Three, Shawn, Bob and I have seen his Area 51 Identification cards. Source A has asked, "Has Michael seen in person any Area 51 security identification cards?" Also, the threat to Source A has been relayed to him by those people involved with the release of the UN meeting. His people were able to obtain his medical chart which shows a "false" history concerning heart problems. In the intelligence game this is called an "Advance Job" in order to deny and validate the demise of someone "they" may not want around. As I write this, Source A is now going to a private cardiologist to be tested so that his health is on record and that he is physically fit. The results will be posted for obvious reasons to insure and put on notice those that would like to keep him quiet. Bob Morningstar can validate this. This is not going to be easy as we all know, Michael. Stay the course and the "truth will out."

All the Best, Clay & Shawn


Quote:


Hi Clay and Shawn, this is what I was fearing would happen. After giving us some important information about the initial UN meeting, with some details about what was discussed, the quality of Source A's information degenerates into contentious unverifiable claims such as Germany, Spain and Belgium are against disclosure. There is no way to verify such claims. If source A really wants to move things along, then we need verifiable information such as answers to questions I posed earlier, e.g., some details of the document that was circulated, names of persons who attended this meeting, where in the UN was the meeting held, etc.Dear Clay, Shawn and Robert;

While I understand Michael's position, again, he misses the point. This was really out of courtesy that I said anything about the "Fact Finding"mission and quite frankly, it is none of his business and has nothing to do with moving forward.

It's also clear that Michael has NO GRASP of working within the Security Industry and the risks involved.

My fact finding was to confirm what we already suspected and whom and who will be the key players.

Let's get back to the main points of "Social Unrest" when no one has a job and the Rent still needs to get paid.

The French and his sources in France are GREAT !!! but, they NEVER WORKED IN AREA 51 and you all have seen my ID Card. Tell that to Michael... the French Officers have nothing to loose.... Me on the other hand, well, apparently, I have a Heart Condition for the past 3 years ... imagine that !!!!

I give myself 3 months if we don't reorganize and lay low for a while....

Onward

_____________

kraj citata

 

KRONOLOGIJA SLUČAJA:

11/02/2008 SHAWN PICKERING, CLAY PICKERING meet with SOURCE A. SOURCE A discloses the forthcoming meeting of 12/02/2008 at the UNITED NATIONS, NEW YORK. The meeting will concern the public disclosure by governments of UFO phenomena and be held in private. [Source: http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-65.htm]

12/02/2008 SHAWN PICKERING, CLAY PICKERING send an email to MICHAEL SALLA concerning the meeting with SOURCE A. [Source:
http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-65.htm]

12/02/2008 At the UNITED NATIONS, NEW YORK, a document is alleged to be presented to delegates, produced by the US National Guard, concerning the effects of UFO appearances on communities. [Sources:
http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-65.htm, http://www.federation-airplane.eu/site/fr/nouvelles/newsletter/suite.php?newsid=70].

12/02/2008 GILLES LORANT is present at the UNITED NATIONS, NEW YORK, on other business observing UN operations, unaware of the secret UFO meeting. [Source:
http://ovnis-usa.com/2008/03/05/mercredi-5-mars/]

13/02/2008 MICHAEL SALLA publishes an account of the meeting on 12/02/2008 based on the message received 12/02/2008 at [http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-65.htm]; another version is published at [http://www.ufodigest.com/news/0208/unmeeting.html]. In both published stories the originating email from SHAWN PICKERING and CLAY PICKERING is included.

13/02/2008 GILLES LORANT is invited to attend as a listener to a follow-on meeting at the UNITED NATIONS, NEW YORK. 40 delegates from 28 nations are present. [Source:
http://www.federation-airplane.eu/site/fr/nouvelles/newsletter/suite.php?newsid=70]. The meeting is organised at the request of three US senators [Source: http://lucianarchy.proboards21.com/index.cgi?board=futuretalk&action=display&thread=1203011953&page=9#1204477040]

14/02/2008 GILLES LORANT attends a subsequent day at the follow-on meeting. The meeting concludes that nations should disclose the existence of “our neighbours” in 2009, provided that there is continue democratic stability in the G8 nations, and that “our neighbours” continue to make appearances around the world. [Source:
http://www.federation-airplane.eu/site/fr/nouvelles/newsletter/suite.php?newsid=70].

14/02/2008 DOMINIQUE STRAUSS-KHAN is photographed in Beijing China, by China Daily, on an IMF visit. [Source:
http://www.chinadaily.com.cn/china/2008-02/15/content_6458408.htm]

18/02/2008 SHAWN PICKERING, CLAY PICKERING, and ROBERT MORNINGSTAR meet with SOURCE A. SOURCE A discloses the outcomes of the meeting of 12/02/2008. [Source:
http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-66.htm]

20/02/2008 SHAWN PICKERING, CLAY PICKERING send a message to MICHAEL SALLA concerning the results of the 18/02/2008 meeting with SOURCE A. [Source:
http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-66.htm]

20/02/2008 MICHAEL SALLA publishes an account of the meeting on 12/02/2008 based on the message received 20/02/2008 and of an unknown contact with SOURCE B at [http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-66.htm]. The originating email from SHAWN PICKERING and CLAY PICKERING is included in the story.

25/02/2008 ROBERT MORNINGSTAR and VINCE WHITE publish a response to criticisms of the case and other details concerning the 18/02/2008 meeting with SOURCE A. In it he states that SOURCE A chaired the meeting. The response is published at [http://www.ufodigest.com/news/0208/un_ufo.html]

25/02/2008 JEAN-JACQUES YVARS publishes an account of the meeting from GILLES LORANT at [http://www.federation-airplane.eu/site/fr/nouvelles/newsletter/suite.php?newsid=70]

26/02/2008 ROBERT MORNINGSTAR meets with SOURCE A [Source:
http://www.ufodigest.com/news/0308/briefinghoagland.html]

02/03/2008 MICHEL RIBARDIERE replies to an email from GIULIANO MARINKOVIC in which he states that GILLES LORANT informed him that DOMINIQUE STRAUSS-KHAN was represented at the meeting, and that the follow-on meetings were prompted by the request of THREE UNKNOWN US SENATORS. [Source:
http://lucianarchy.proboards21.com/index.cgi?board=futuretalk&action=display&thread=1203011953&page=9#1204477040]

03/03/2008 ROBERT MORNINGSTAR meets with SOURCE A. SOURCE A reportedly states that they have recently returned from a fact-finding trip to NATO HQ, the EU, and the Middle East [Source:
http://www.ufodigest.com/news/0308/briefinghoagland.html]

04/03/2008 DIDIER de PLAIGE conducts an interview with GILLES LORANT, where he identifies JOHN SAWERS, CELESTINO MIGLIORE, SRGJAM KERIM as being present at the meeting. LORANT identifies KERIM as the meeting chair. [Source:
http://ovnis-usa.com/2008/03/05/mercredi-5-mars/]

05/03/2008 ROBERT MORNINGSTAR replies to an email from ED KOMAREK, and asserts that the meeting 12/02/2008 was chaired by the UNITED STATES. [Source:
http://lucianarchy.proboards21.com/index.cgi?board=futuretalk&action=display&thread=1203011953&page=14#1204682964]

07/03/2008 MICHEL RIBARDIČRE publishes a communiqué reporting that the F.E.A has asked for the resignation of GILLES LORANT as Treasurer, as a result of faking credentials associating him with the IHEDN. F.E.A distance themselves from the account of the events at the UNITED NATIONS, NEW YORK by GILLES LORANT. [Sources:
http://www.federation-airplane.eu/site/fr/nouvelles/newsletter/suite.php?newsid=72 http://lucianarchy.proboards21.com/index.cgi?board=futuretalk&action=display&thread=1203011953&page=22#1204915538]

08/03/2008 ROBERT MORNINGSTAR publishes a briefing, describing 3 meetings with SOURCE A, taking place on 18/02/2008, 26/02/2008, and 03/03/2008. The briefing also states that SOURCE A reports to the US DEPARTMENT OF THE JOINT CHIEFS OF STAFF and is a military liaison to the US STATE DEPARTMENT. [Source:
http://www.ufodigest.com/news/0308/briefinghoagland.html]

 

Pripremio i obradio:Giuliano Marinković 08.03.2008.

 

UJEDINJENA SAGA SE NASTAVLJA

by Giuliano Marinković 11.03.2008.

Sukob stavova oko auntentičnosti i važnosti navodnog UN-ovog sastanka na temu NLO-a, strastveno se nastavlja unutar ufološke zajednice. Francuski radijski voditelj Didier de Plaige i dalje nastoji nagovoriti Loranta da istupi u javnost u radijskom intervjuu i raščisti sve dvojbene navode. Plaige je u kontaktu s Lorantom na dnevnoj bazi. Na snazi je delikatan proces dogovora i osiguravanja intervjua koji bi mogao dati dosta svjetla na mnoge nedoumice. Ukoliko se Lorant i pokaže prevarantom, to svakako neće značiti da je u pitanju naivna igra. Igra je potekla iz više izvora.

U međuvremenu, prethodnih dana, Lorant je iznio još neke detalje Plaigeu oko navodnog sastanka u UN-u. Lorant je napomenuo kako su izvještaji Nacionalne garde oko NLO-a bili projicirani na platno tijekom sastanka. Navodno, komentirali su ih tri američka kongresnika koji su i inicirali skup (op. a. vidjeti početak priče na samom vrhu stranice). Na kraju sastanka, sudionici su ispunili formulare o nazočnosti. Lorant je identificirao i tri osobe koje su bile prisutne. Identificirao je Srđana Kerima koji je navodno predsjedao sastankom. Na prijašnjoj funkciji, Kerim je obnašao dužnost ministra vanjskih poslova Makedonije. Od 24. svibnja 2007., izabran je na dužnost predsjednika 62. sjednice Glavne skupštine Ujedinjenih naroda. Lorant je također potvrdio i nazočnost Johna Sawersa, britanskog veleposlanika pri UN-u. Na sastanku je navodno bio prisutan i nadbiskup Celestino Migliore kao predstavnik Vatikana. U izvještajima Katoličke novinske agencije vidljivo je da je nadbiskup Migliore zaista u tom periodu bio u New Yorku. Izvještaj kaže kako je "nadbiskup Migliore kao stalni promatrač u Ujedinjenim narodima bio prisutan 12. veljače na 62. sjednici Generalne skupštine UN-a". Tema sastanka zvala se "Klimatske promjene; Potraga UN-a i svijeta za rješenjima".

8. ožujka 2008., francuski ufolog Gildas Bourdais opet je promijenio svoje mišljenje o autentičnosti iskaza Gillesa Loranta. Bourdais sada kaže kako "spoznaja o lažnim navodima u životopisu Gillesa Loranta i dalje ne znači da je njegova osnovna priča o UN-u lažna". "Za sada to ostaje otvoreno pitanje", naglašava Bourdais na UFO Updates mailing listi. U priču se uključuju i ostali istraživači. Legendarni istraživač i francuski ufolog-veteran, Jacques Vallee, ne dijeli Bourdaisovo mišljenje. Vallee tvrdi kako njegove francuske kolege ne mogu potvrditi da je Lorant radio u CRNS-u (op. a. vidjeti Lorantove tvrdnje OVDJE). On smatra kako je priča o UN-u očigledna i vrlo mudra manipulacija informacijama preko Interneta. Na sve ove kritike, istraživač Robert Morningstar odgovorio je kako je on jedan od osoba koji je distribuirao većinu informacija o sastanku na osnovu izvora koji su mu se povjerilii. On naglašava kako nije varalica i kako se energija bespotrebno troši u raspravi. Umjesto toga, on smatra kako treba uputiti zahtjeve političarima za prisilno razotkrivanje informacija o NLO-ima.

Istovremeno, na mailing listi Victora Martineza, Ted Roe je forwardirao službeni odgovort UN-ove službe za odnose s javnošću. U kratkom odgovoru UN-ova PR služba naglašava "kako nije bilo nikakvih sastanaka na temu NLO-a, koliko je njima poznato". Robert Morningstar je odmah regirao i naglasio na internim ufološkim listama kako je sastanak bio tajne prirode pa samim time odgovor UN-ove službe za odnose s javnošću ne donosi nove momente koji bi razriješili situaciju.

AMERIČKA STRANA PRIČE

9. ožujka 2008., istraživač Robert Morningstar objavio je novi članak u UFO Digestu, koji daje analitički prikaz dosadašnjih spoznaja oko navodnog sastanka u UN-u. Robert napominje kako se do sada tri puta fizički susreo s američkim diplomatom tj. "osobom X". "Osoba X" je časnik američke vojske i nosi mnoštvo odlikovanja. On radi u Združenom glavnom stožeru u Pentagonu. Trenutno je dodijeljen Ministarstvu vanjskih poslova kao vojni diplomat. Odgovoran je Pentagonu i Ministarstvu vanjskih poslova. Osoba je pokazala Robertu potrebnu dokumentaciju kako bi dokazala svoje profesionalne funkcije. Sastanak u UN-u navodno je prouzročen lancem nedavnim događaja koji su pomjerili ufologiju na novu razinu. Prije svega radi se o pritisku drugih zemalja poput Velike Britanije, Francuske i Belgije. U studenom prošle godine, održana je i prestižna konferencija za tisak u National Press klubu u Washingtonu gdje su vojni stručnjaci iz 7 zemalja govorili o realnosti fenomena NLO-a. Također u siječnju ove godine dogodilo se masovno viđenje NLO-a u Stephenvilleu u Teksasu koje je završilo u glavnom medijima. Navodno, vlada SAD-a dobila je ultimatum o roku službenog razotkrivanja izravno od izvanzemljana. Stanovništvo se treba pripremiti za otvoreni kontakt do 2017. godine. Navodno, do 2013. godine trebaju se regulirati diplomatski odnosi, a do 2017. godine treba uslijediti otvoreni kontakt. Ukoliko se razotkrivanje ne dogodi, izvanzemljani će tada napraviti prisilni scenarij tj. uslijediti će razotkrivanje po njihovom uvjetima. Jedan od takvih scenarija mogao bi biti nalik romanu Arthura C. Clarkea "Kraj djetinjstva". Izvanzemaljske krstarice zaustavile bi se iznad svjetskih gradova što bi bila eksplicitna prisutnost koja bi bila nedvosmislena i neoboriva. Manifestacije sile neće biti, bit će to samo demonstracija postojanja. Neugodan scenarij mogao bi jedino isključiti američki prestiž. Ukoliko SAD ne udovolje roku, izvanzemljani bi se mogli prikazati iznad npr. Novog Zelanda, Brazila ili Južnoafričke Republike. Još gori scenarij uključio bi Venecuelu, Sjevernu Koreju i Ugandu. U tom slučaju, to bi bile zemlje odabranice prvog kontakta. Američki prestiž bio bi potpuno posmraljen. Navodno, rasa izvanzemljana koja je uključena u ultimatum razotkrivanja ne odnosi se na tzv. Greyeve tj. sive (op. a - vrsta izvanzemljana koja je najviše medijski eksponirana u filmovima i serijama na osnovi navodnih iskaza očevidaca i hipnotičkih regresija - vstu katakterizira sivo usko tijelo, velika glava i velike oči).

Robert Morningstar tvrdi kako je sve ove informacije dobio od "osobe X", s kojom se fizički susreo 18. i 26. veljače te 3. ožujka 2008. "Osoba X" upravo se vratila s međunarodne misije prikupljanja činjenica. Misija se odvijala unutar glavnog stožera NATO-a. Također "osoba X" je bila u posjeti glavnih europskih gradova i Bliskog istoka. Velika Britanija, Francuska i Italija će odmah stati uz Sjedinjene Američke Države oko razotkrivanja NLO-a. Njihov jedini uvjet je da SAD to trebaju napraviti prve. Njemačka, Španjolska, Turska i Saudijska Arabija, navodno su protivne razotkrivanju. Problem leži i u Rusiji koja ima dugogodišnje probleme s NLO-ima. Rusija sumnja na američku uključenost u ove incidente koji su možda povezani s tajnim oružjem.

Cijela inicijativa nastala je na bazi vojne opozicije u Pentagonu. Združeni glavni stožer nije zadovoljan s dugogodišnjom politikom tajnosti koja ih je stajala kredibiliteta i potpore američke javnosti, a sve radi političkih i ekonomskih interesa nekolicine. Vojska želi razotkriti nazočnost NLO-a i obnoviti javno povjerenje u vojne i vladine institucije. Razotkrivanje se želi napraviti na ustavan i legalan način bez bilo kakvog privida pobune. Dugogodišnja politika tajnosti koja je iznad strogo povjerljive razine dovela je do niza ilegalnih i protuustavnih mjera. Javni pritisak prema političkim institucijama je ključan kako bi vojska mogla dobiti zeleno svjetlo u procesu razotkrivanja.

Morningstar dodaje kako je još jedan izvor u UN-u koji je povezan sa poznatom nevladinom organizacijom, potvrdio priču. Ta osoba govori kako je u UN-u prisutan veliki nemir i nervoza mnogih djelatnika oko navodnih sastanka koji trebaju definirati novu politiku NLO-a.

Naravno, ne treba zaboraviti kako je cijela priča i dalje na razini nepotvrđenih spekulacija koje su zahvatile cjelokupnu ufološku zajednicu. Ujedinjena saga se nastavlja...

 Pripremio i obradio:

Giuliano Marinković  11.03.2008.

Svaka sličnost s NLO-ima je slučajna, namjerna, kopirana, utajena...hm pogledajte!
473PX-RYAN_X-13 749PX-F-L3_LIFT_FAN 769PX-DOUGLAS_X-3_NASA_E-17348
A 12 AVENGER - A 12 AVENGER ( A 12 AVENGER)
A 12AVENGAR AEROJETX8 BELL_X-9_TRAILER
BESPILOTNI MLAZNJAK DUG 3,5M X-43A, 2004 BOEING_X40A BOEING-X36-
BOING SONIC BOING SONIC NEDOV BOING SONIC ODOZGO
BOING X-45A BWB ODOZGO BWB SA STRANE
BWB SHEMA BWB SKICA CFM-56-7 S UPALJENIM RAKETAMA
CFM 56-7 DEEPCOLD_DYNA_FINAL_240 F22
F22 POGLED F35 F35 BOcNO
F35 DRUGI POGLED F35 LIGHTNING USA F35 ODOZDO
F35 S STRANE F117 HILLER_X-18
LOCKHEED_X-17 MARTIN -X24B NASA_BWB
NN NORTH_AMERICAN_X-10_RUNWAY -ORBITAL_SCIENCES_X34
PP PPP SAAB AB SKELDAR V-150
SU 47 SU 47 BOcNO SU 47 ODOZGO
SU 47 PREDNJI DIO X33A X33A NA AVIONU
X33A ODOZGO X35C X43A SHEMA
X43A SHEMA NOSA X45A BEZPILOTNA X45C BESPILOTNA
X45C S PRIJEDA X51 BOING X-15_IN_FLIGHT
X-30_NASP_2 X-33_TRIO X-37_BOEING
X-38 V-132 X-47A X-50A BOeING
-X-22A -X-47B
Kratki film 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design by Callahan