Kronologija UFO-logije 2008/2009/2010.

 

Vrijeme

Mjesto

Detalji

28.03.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mostar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Svinjarima kod Mostara nedavno su se pojavili uobičajeni znakovi izvanzemaljaca - krugovi u travi; jedan veći, promjera devet metara i jedan manji.

Krug je pravilan, a trava unutar njega gotovo spržena, žuta... U onom dijelu koji obilježava krug mnogo je zelenija i drukčija je nego trava na ostalim dijelovima njive.

Svjedok bivši policajac, sada umirovljenik, 56-godišnji Ramo Boškailo

 

 

5 mjesec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Našice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I am sending to you an incredible picture taken from Nasice (east Croatia). I took this photograph last week when I visited my parents. When I took this picture, I didn't notice any object in the sky. So, I don't know really what this is. It seems that it is a bright metallic object, because the Sun's light is reflecting from this object in the picture. Please submit this picture and my whole text to your website. Thanks in advance! Branka from Nasice

 

18.06.

 

 

 

 

 

 

 

Mostar

 

 

 

 

 

 

 

 

U srijedu oko 5.30 sati ujutro Mirela B. iz zgrade na adresi Bijeli brijeg III u Mostaru snimila je sa svoga balkona fotografiju NLO-a kako leti iznad grada, vidi se da se radi o letjelici elipsastog oblika.

Mirela takođe dodaje da se zrak ispod letjelice isijavao i treperio, da se radilo o pulsirajućim svjetlima, a da takvo što nikad nije vidjela.

14.07.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helikopter se spuštao prema gradu Rabu u 10,02 sati(slikano iz Sup. Drage) i bio je na visini oko
200-tinjak m. Slikano je sa Olympus FE-140 aparatom i zumirano je jer je helikopter bio na
udaljenosti od nekih 500 m zračne linije. Predmet  se pojavio u trenutku kada je fotografirano.
Kada sam pogledao prema njemu, vidio sam ga možda sekundu-dvije a onda je jednostavno nestao,stajalo je na mjestu vrlo kratko .

Napravljeno je još 2-3 fotografije helikoptera ali niti na jednoj drugoj se ne vidi ništa.

Dražen K.

 

12.07.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPLIT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUAP POLARIS
DRUŠTVO ZA UFOLOŠKA
                 I
ASTROARHEOLOŠKA
      PROUČAVANJA                                                                                                       

 

IZVJEŠĆE

Dana 12.07.2008 g. u 22.20 h,s kolegom Jerkom B. nalazio sam se na području grada Slita ,na lokaciji kod hotela" Marjan".U jednom trenutku koleginu je pozornost privuklo svjetlo na nebu, koje je imalo neobične karakteristike. Naime radilo se o svjetlosnoj pojavi koju smo na prekide promatrali oko desetak minuta, kako dalekozorom tako i golim okom. Svijetlo je bilo žarko crvenkaste boje i počelo se kretati s visine otprilike 400-500 metara te je imalo neobične i nepravilne putanje, najprije se kretalo u smjeru sjever-jug a zatim naglo gubilo visinu od par stotina metara da bih potom nastavilokretanje u stranu i naglo postiglo visinu do 1300-1500 metara u samo 2-3 sekunde naglo vertikalno. Te je potom stajalo 2-3 minute i onda se ugasilo, te je isti postupak ponovilo dva puta iz različitih smjerova! Gledajući kroz dalekozor primijetili smo da sa radilo o trokutastom objektu koji je na svojim krajevima imao male polukružne dijelove, i nevjerojatne sličnosti s objektom viđenim iznad otoka Paga 1997 godine.

Zaključak:
Sa sigurnošću se može tvrditi da se radi o objektu koji nije klasične zemaljske aeronautičke prirode jer zbog svoga načina kretanja, nagle promjene smjera i naglog postizanja visine i količine svjetlosne energije bitno narušava fizičke zakone, kao i aeronautičke osobine poznatih letjelica i nije uobičajena pojava na nebu, pa ga sa sigurnošću možemo svrstati u kategorijuNLO-a! Važno je napomenuti da postoji još niz očevidaca ovog događaja!

IZVJEŠĆE SASTAVIO: Tino D. 

 

23.07.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OREBIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na putu između Orebića i Trpnja zajedno sa svojim prijateljima,neimenovani turist, punih deset minuta promatrao je na nebu nepoznati svjetleći objekt. Nepoznati svjetleći objekt je bio skoro nepokretan, da bi nakon desetak minuta jednostavno nestao iz vida.

Image

 

 

24.08.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOVRAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snimka je snimljena od strane našeg snimatelja koji se je u trenutku uočavanja NLO-a nalazio kod nogometnog igrališta u Lovranu.
Bilo je potrebno zumirati do maksimuma (34 puta) da bi se objekt jasno vidio. Nije proizvodio nikakav zvuk i letio je mirno bez promjene brzine, nije ostavljao trag, nije treperio, letio je savršeno kao da se radi o efektu iz videoigre, gotovo kao da pluta kroz nebo. Jako teško je procijeniti njegove dimenzije i visinu ali procijenili smo da je okom gledano bio velik oko "3 centimetra u promjeru"...kako je izgledao nakon 34X optičkog zumiranja pogledajte na snimci koja poprilično "šeta budući da je snimano iz ruke a optički zoom je bi....eh pa rekli smo, 34 puta!
U jednom trenutku je samo stao i nastavio je stajati na mjestu 10 - ak sekundi, ponovno se počeo kretati i naglo promjenio oblik, kao da se pretvorio u divovsku plahtu naglo ubrzavajući prema Cresu. Toliko je izblijedio da smo ga jedva okom pratili. Na kraju je izgledalo kao da je negdje "pao"...netko je komentirao: "pao je na Cres"!
Njegova stvarna veličina može biti višestruko veća, možda i desetke metara u promjeru!
U jednom trenutku smo pomislili da se je rasplinuo...jednostavno je promjenio oblik i izgubio sjaj nakon čega je izgledalo da se je popeo još više i znatno ubrzao u smjeru otoka Cresa??!!
Uskoro nam se izgubio iz vidokruga!
Ne tvrdimo da su to mali zeleni, sivi ili nešto slično ali definitivno smo bili svjedoci nečeg poprilično nesvakidašnjeg! Možda je to neka čudna kuglasta munja ali iskreno sumnjamo!
Kroz dva dana naši registrirani korisnici će moći "skinuti" snimku u visokoj kvaliteti kao i kompletni audio snimak koji se ne čuje do kraja na ovoj video snimci jer smo izrezali snimku budući da se slijedećih minuta ne može vidjeti apsolutno ništa jer kamera nije bila dovoljno osjetljiva da bi snimila ono u što se NLO pretvorio - izgledalo je kao ogromna lebdeća plahta izrazito slabog sjaja! 


Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2008

U našu redakciju stigao je poziv upućen od strane gđe/gospođice Bojane Kranjčec iz Krapine koja je na ljetovanju na Pagu!
Više ljudi uključujući nju vidjelo je identični objekt oko 21 sat koji se je kretao u smjeru Novalja - Zadar. Promatrali su ga oko 2 minute nakon čega je isti...nestao!
Molimo sve očevice događaja da napišu komentar!

"Pozdrav!

Tocno ovakav objekt ugledao sam u subotu navecer 23.08. oko 22.00 sa stare ceste Pula -
Rijeka - putujuci dionicom Marcana-Manjadvorci.

Munje su jasno osvjetljavale oblacne nakupine
izmedju kojih se odjednom pojavilo sfericno narancasto svjetlo istovjetno ovome na snimci i nestalo
iza oblaka.

Sad mozda mogu i reci da se ''kretalo'' u smjeru zapad-istok, posto sam isprva
mislio da sam svjedocio rijetkom fenomenu kuglaste munje (iako me i tada zbunila distinktna
razlicitost plavicastih munja i narancastog svjetla).

Nazalost bio sam u voznji i pojava ovog
'objekta' je trajala prekratko kako bi ga uspio zabiljeziti.

Svjetlo nije treperilo i bilo je
nekoliko puta vece od zvijezda i nebeskih tijela koje uobicajeno vidjamo na nebu, plus tu je bio i
oblacni pokrov.

To je sve. Srdacni pozdrav. "

Jučer 24.kolovoza moji roditelji su također vidjeli dvije crvene točke na nebu u Gorskom Kotaru
kod Fužina u 21.20 sati. kako nisu imali kameru pri ruci nisu ništa snimili jer nakon kratkog
stajanja objekt je nestao."


"poštovani, surfam danas po internetu i ne mogu vjerovat što sam pročitala.Naime, decko i ja samo
ljetovali na otoku Murteru. Na povratku s godišnjeg ( u petak, 22.08. zaustavili smo se u Maslenici
pokraj Zadra na jednu noću). Navečer, nakon kupanja, decko i ja smo sjedili na terasi njegove
kuće u Maslenici od 21 h nadalje i vidjeli čudan objekt na nebu. Njemo smo gledali u nebo, ne
znajućui što bi to moglo biti....u šali smo si rekli NLO..sad sam čitala na internetu da je
viđen iznad Lovrana i u smjeru Novalja-Zadar samo me zanima u koliko sati i koji dan???"

 

 

 

 

 

 

 

Split, 11,07,2008 cca. 22:30h

Slike su napravljene iz Splita (početak Vukovarske ulice) u pravcu Sutivana na Braču. Uglavnom, objekt polako dolazi, kreće se 15 sekundi pravocrtno prema Splitu, na visini od cca 400m, zaustavlja se i levitira bešumno blago se mičući lijevo desno - tako stoji idućih 15 sekundi nakon čega, prvo polako pa zatim suludo brzo odjuri u pravcu 22 sata kazaljki na satu, gdje se i nadalje nazire točkica svjetla koja opet stoji u ogromnoj daljini i nalikuje zvijezdi. nakon 5 sekundi dolazi drugi objekt i sve se ponavlja. -. Ukupno 6 puta.  Nakon svakog odlaska objekta u visinu, svi bi se skupljali na isto mjesto kao da se grupiraju. nakon nestajanja zadnjeg objekta nestaju i sitne točkice s mjesta gdje su se grupirali.

 

split 11.07.08.g..bmp

 

split 11.07.08.g..JPG

 

 

2009.

 

NLO kraj Šibenika
08.07.2009.godine

Nepoznati leteći objekt, zapravo leteća vatra, u srijedu u 22.30 sati,  pojavila se iznad Zablaća i bila vidljiva najmanje 7-8 minuta.
Iz pravca Brodarice, prema sjeverozapadu, i Zablaću nebom se u potpunoj tišini polagano kretala izdužena vatrena kugla, prema slobodnoj procjeni, na visini između jednog i dva kilometra.
Iznad zablaćkog platoa zaustavila se na nekoliko minuta da bi, potom, lagano nestajala i pretvorila se "u mrak". Student geodezije Tino Krečak, koji je  leteću vatru snimio Sony Ericsson mobitelom K 800 sa 3,2 megapiksela.

 

 

NLO iznad Raba
25.07.2009.godine

U subotu uveče mladi par u mjestu Lopar na otoku Rabu vidio je nepoznati leteći objekt koji se pojavio iznad brda, koji je mijenjao boje i brzinom munje nestao.
"U subotu oko 22 sata iznad brda koje se nalazi na zapadnom dijelu uvale San Marino primjećen  objekat koji izgledao kao tanjur, veličine oko 20 metara. Snimljen na video, trajanje  oko minutu i deset sekundi, a nepoznati je objekt mijenjao boje od žute, zelene, narančaste, crvene i  kretao se po horizontu velikom brzinom i samo je odjednom nestao

 

   

NLO iznad Zaprešića
07.08.2009.godine

Ivan Premužić prošlog je petka oko 23:30 na nebu uočio neobičnu svjetlo i fotografirao svijetleći objekt.
Promatrao je pun mjesec, a u jednom se trenutku na nebu pojavila neobična svjetlost. Mobitelom je fotografirao , a svjetlost je na nebu ostala još oko pola minute.

   

Zadar , RH
08.03.2009.godine

Letjelica trokutastog oblika, zelena svjetla koja su se kasnije promijenila u plava.

NLO Zadar Hrvatska 08.03.2009a.PNG

   

Duće, RH

Učestalost pojava neidentificiranih letećih objekata na području Duća u 2009/2010. Godinu:
-06.09.2009.godine oko 04,00 satai u pravcu sjeverozapada na udaljenosti cca 1km zračne linije uočeno okrulo svjetloplavo svijetlo sa koncentriranim svjetlom u sredini, nije bilo pulsirajuće već konstantno, trajanje cca 7-8 sekundi
-siječanj 2010.godine između 21,00 i 22,00 sati u pravcu jug-jugoistok, udaljenost cca 1 km, uočeno svjetlo žarkocrvene boje koje se kretalo da je poniralo i uzdizalo se u više navrata i udaljilo se velikom brzinom u pravcu istoka, trajanje cca 4 sekunde
-srpanj 2010.godine oko 22,00 sati u pravcu zapada, udaljenost zračne linije cca 1 km, iznad tvornice ISKRA, objekt žarkocrvene boje koji se podizao na obzoru, napravio luk i vratio se na poziciju uočavanja, nakon  toga se udaljio u pravcu zapada
-sredina kolovoza 2010.godine iza 22,00 sata, u pravcu juga prema otoku Braču, objekt žarkocrvene boje, u trenutku viđenja bio u stanju mirovanja a zatim se lagano uzdizao i nestao, trajanje cca 9-10 sekundi
Svjedok uočavanja pojava A.P. iz Duća

   
2010
   

Krilo Jesenice, RH
03.06.2010.godine

 

Dana 03.06.2010.godine između 10,00 i 11,00 sati u mjestu Krilo Jesenice snimljen NN objekt u pravcu juga iznad navedenog mjesta. Objekt slikan prilikom snimanja jedne nekretnine, oćevidac i sam snimatelj izjavljuje da je prilikom slikanja okolina oko njega postala žarkonarančaste boje i sam da je čuo zvuk nešto nalik na ZZAAP, navedena pojava da je trajala djelić sekunde. Naknadnom obrada slika koje je slikao u tih par minuta uočio je na jednoj slici i nepoznati leteći objekt.

 

Slika objekta:

3ili 4.06.2010. Krilo Jesenice RHa.JPG

Uvećani označeni objekt na slici:

3ili 4.06.2010. Krilo Jesenice RH isjecak.bmp

 

 

   

Našice, Hrvatska
16.08.2010.godine
Izvor: našice.com
Oko 19 sati na nebu iznad Našica uočen je i fotografiran neidentificiran leteći objekt,  nije ispuštao nikakav zvuk niti trag iza sebe, izrazito se polako kretao, ali je zato nestao u trenu.


   

Sukošan, Zadar, RH
13.08.2010.godine

 

13.08.2010. u 23:13h iznad Sukošana, tj. u Zadarskom zaljevu, točnije između Zadra i otoka Ugljana (mapa i područje kretanja u prilogu) nekolicina  osoba je zamijetila neobično svjetlo koje se lagano kretalo te svjetlilo (točnije: titralo) različitim intenzitetom.

Slika iz videa:

Nlo Sukosan, Zadar_.flv_snapshot_00.19_[2010.09.24_19.17.13].jpg

     
     
     

 

 

Design by Callahan