polaris star

Polaris
 

 
 

Split

Split
 

 

Split

Split nekada
 

 

 

logo

 

 

Društvo za ufološka i astroarheološka proučavanja "Polaris"


Društvo za ufološka i astroarheološka proučavanja Polaris (DUAP "Polaris") udruga je građana osnovana 13. lipnja 1990. godine u Splitu, i registrirana pri Ministarstvu Uprave Republike Hrvatske. Nakon ratnih godina slijedi reorganizacija udruge, proširenjem područja djelovanja sa teritorija Općine Split na područje čitave Republike Hrvatske

DUAP "Polaris" (u daljnjem tekstu "Polaris") je udruga tehničke kulture u koju se slobodno udružuju svi državljani Republike Hrvatske i ostale zainteresirane fizičke i pravne osobe (kao redoviti članovi "Polarisa") radi ostvarivanja svojih osobnih, općih, zajedničkih i posebnih potreba i interesa, te razvoja i promicanja tehničke kulture kroz primjenu svih raspoloživih znanstveno-tehničkih disciplina u proučavanju i afirmaciji istraživanja svemira kroz astronomske djelatnosti, zagonetnih prirodnih pojava i fenomena, te svih ostalih zanimljivosti u svezi antropološkog razvoja čovječanstva.

CILJEVI I ZADACI OBUHVAĆAJU:

- Evidentiranje, proučavanje i istraživanje svemira kroz astronomske djelatnosti, istraživanje zagonetnih prirodnih pojava i fenomena, neobičnih arheoloških lokaliteta i atmosferskih pojava, koje su u posljednje vrijeme privukle interes znanstvenika, istraživača amatera, kao i šire svjetske javnosti, a kojima se egzaktna znanost još ne bavi.

- Popularizacija znanstvenih metoda rada putovima obrade podataka i informacija pri     istraživanju i analiziranju dobivenih rezultata.

- Okupljanje građana za rad na zadacima Polarisa.

- Razvijanje svijesti da svaki znanstveno-istraživački rad treba usmjeravati u interesu čovjeka kao humanog bića s moralnim i etičkim normama.

- Razvijanje ljubavi prema kulturnoj i povijesnoj baštini, te osjećaja odgovornosti prema očuvanju kulturno-povijesnih spomenika I ostalih tekovina nastalih u toku razvoja ljudske civilizacije, kako na teritoriji Republike Hrvatske, tako i drugdje u svijetu.


PRIMARNE DISCIPLINE KOJIMA SE DRUŠTVO BAVI JESU :

- UFOLOGIJA
- ASTRONOMIJA
- ASTROARHEOLOGIJA

 DUAP Polaris danas:
DUAP "Polaris" organizacija koja broji 30-ak redovitih članova, desetak suradnika, a sjedište udruge je u Splitu na adresi:

Šimićeva 50., 21000 Split

"Polaris" ima upravna tijela i to: Skupština (svi redoviti članovi), Izvršni odbor (7 članova), Nadzorni odbor (3 člana) i Disciplinska komisija (3 člana).

Osoba za kontakt Drago Peslač

   
Design by Callahan