Povijest zemlje

Najveći krater na kugli Zemaljskoj
istina o godišnjim dobima
rješenje jedne zagonetke
ili
samo mit

 

razdoblja
Zemlja je stara oko 4,6 milijarde godina. Taj golemi vremenski razmak teško je objasniti i zato se događaji u Zemljinoj povijesti mjere geološkim razdobljima, odnosno razmacima od više miliona godina. Neki „nedavni“ događaji u njezinu geološkom razdoblju možda su se dogodili tijekom posljednjih milione  godina.

Prekambrij je najduže razdoblje revolucije Zemlje koje je trajalo otprilike 4 milijarde godina, a posljednjih 500 miliona godina Zemlja ima periodične cikluse . U prikazu grafike možemo vidjeti odnos perioda razmaka tih ciklusa.
Prikaz ove tablice i njeno objašnjenje daje mi potvrdu mog istraživanja , a istraživanje se odnosi na razdoblje Krede u razdoblju od 144 miliona godina – 65 miliona godina .  Doba Krede bilo je zlatno doba dinosaura koji su se kretali po super kontinentu  Pangeea.
 Pangeea se počela razdvajati  u manje kopnene cjeline . One će poslije postati  današnji kontinenti . Dinosauri su tada dominirali kopnom i morem tijekom više od 160 milijuna godina.

Nestanak dinosaura
Tijekom Krede, prije otprilike 112 miliona godina, desio se nestanak dinosaura, pterosaura i svih morskih životinja. Nitko još ne zna zašto se to dogodilo, ali postojeći dokazi ukazuju na to da je do toga došlo veoma naglo. Neki znanstvenici smatraju da je možda jedan veliki asteroid (veličine Himalaja) pao na zemlju. Prema raznim teorijama ja sam na tragu jedne, ali po mom mišljenju, veoma značajne teorije .
Prema tablicama koje imamo na uvid  i bezbroj znanstvenih emisija dolazimo do zaključka  što se desilo i kakvim redoslijedom. 
Moja teorija će pobuditi razne polemike, ali nastojat ću što bolje prikazati ono što sam svojim radom otkrio.
Prije 112 miliona godina, udar asteroida ili kometa  ogromne veličine  udario je u Zemlju i ostavio golem trag na njenoj površini.
Prema znanstvenim krugovima, to se dogodilo na poluotoku Yucatanu ( ne poričem da se tamo nešto veliko dogodilo, ali smatram da to nije bio direktni uzrok onoga što se događalo našem planetu ).
   Udarac asteroida ili kometa ogromne mase udario je u zemlji i izazvao je niz lančanih reakcija. Zemlja je pri tom udaru promijenila svoje polove. Cir 90 stupnjeva. Mjesto udara  bilo je  na ekvatoru, odnosno današnjem Antartiku.


jpol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oko Antartika se vidi otisak tog udara , a dalje i reakciju tla koja je uslijedila. Antartik je  moguće bio kontinent u odvajanju od pangeie, ili  je udarac bio  u ocean u morsko dno,  koje je pokrenulo i lančanu reakciju, a  na  mjesto udara ostavilo   krater:
- reakciju tla Zemljine kore u svim dijelovima svijeta možemo naići na poremećaj tla koji je uslijedio naglo.
- pukotine s  izlijevanjem lave
- tektonske ploče  koje su nastale  drhtanjem tla
- znatan poremećaj tla u indoneziji, 
 Prilikom tog udara, Zemlja se raspukla i “razbila“ super kontinent Pangeeu te razdvojila Južnu i Sjevernu Ameriku na otprilike današnju udaljenost. Poslije tog udara kontinenti se više nisu razdvajali, značajno. Srednja atlantska brazda je pukotina koja je nastala prilikom tog udara kao i Oceanska brazda uz rub Afrike iz koje konstantno teče lava koja razmiče kontinente i postepeno zatvara pukotinu koja je nastala od udara. Sedimenti Atlantske brazde  pokazuju njen koncentrični rast u razdoblju od 112-65 miliona godina.
Atlantska brazda se proteže od samog mjesta udara do suprotnog ( sjevernog ) pola. Također i brazda koja ide uz rub Afrike.


atl braz.jpg


Mjesto udara je današnje područje Južnog pola. Na njemu se točno vidi trag okrznuća, tj. mjesto udara. Mada će znanstvenici to nazvati  nus pojavom rotacije Zemlje ili antarktičkom konvergencijom, ali ja se ne bih složio s tim. Zašto ?
Zemlja u svojim ciklusima, prije velikog istrebljenja u doba Krede, nije imala rotaciju kakvu sad poznajemo odnosno vremenske zone ljeto-zima. Znači taj događaj je uzrokovao rotaciju kakvu sad poznajemo.
    Udar tog mega asteroida, kometa ( ili možda čak Mjeseca ) daje intrigantnu priču o samoj zemljinoj slici. Prema ovoj tezi dolazi se do zanimljivih izračuna .
Južni pol odnosno mjesto udara ima zanimljivu konfiguraciju terena. Cijeli rub koji obuhvaća Južni pol na istoj je udaljenosti od središta Antartika, a dio koji nedostaje kružnici  daje sliku okrznuća!! Odnosno smjer pravca udara .

 


a okzn.jpg


Pošto se Zemlja okretala (pretpostavka ) 90% od današnje rotacije, udarac koji je uslijedio bio je razoran i uzrokovao puknuće zemlje i razdvajanje kontinenata ( istjecanje lave iz utrobe zemlje  je utjecalo na njihovo razmicanje ).


Pangea_animation_03U cijeloj dužini Atlanske brazde, od samog  udara  do suprotnog pola, Zemlja je krpala pukotinu. Sedimenti pokazuju nastanak brazde u razdoblju od 112-65  miliona godina. Također, uzrok svih tektonskih ploča ukazuje na veliki udar.  Tektonske ploče koje sežu uzduž juž amerike te sjeverne amerike su razlog da su se Južna i Sjeverna Amerika stale odmicati od Afrike i Europe jer su tektonske ploče pri udaru “poskočile“ jedna na drugu i klizile sve dok nisu udarile u planinske masive kontinenata te se zaustavile, a Zemlja zakrpala pukotine i napravila masivni lanac Atlanske brazde. Isto se desilo i s tzv. “afričkom“ brazdom.Vulkanski pojas ( zahvaća cijelo područje  Indonezije ), taj jedinstven  smrskati dio kontinenta, pun je tektonskih ploča i nastao je efektom udara  odnosno reakcijom tla ( slika daje jedinstven dojam poremećaja tla ).


indonezija_rasjed

Srednje oceanska brazda ili pukotina isto je posljedica udara ali u njenom slučaju nema istjecanja lave ,Uzduž pukotine izdignuti su crni dimnjaci ili podmorski dimnjaci koji  ključaju .
Zemljina rotacija
Gibanje Zemlje, tj. njena rotacija nije objašnjena u znanstvenim krugovima. Rotacija prije udara je bila koncentrična kao i većina planeta u Sunčevom sustavu. Današnji nagib Zemlje od 23 stupnja i njegova nepravilna putanja ukazuje da
 Sjeverni pol ima presjek rotacije Južnog pola i njegovu konfiguraciju terena.
C:\Documents and Settings\xy\My Documents\My Pictures\New Folder\image011.jpgU doba Tercijara, prije ledenog doba, Zemlja je imala znatno veći nagib odnosno rotirala je po rubu mjesta udara, ili kako znanstvenici to  nazivaju, Antarktički poremećaj odnosno . Budući da je rotirala po rubu udara, njen sjeverni pol  imao je identičan preslika rotacije južnog pola, te je zemlja bila više obasjata suncem, primjer zvrk. Zemlja je u doba Tercijara i Kvartara imala bujnu vegetaciju na sjevernom polu  znanstvene dokaze o prašumama koje su bile na sjevernom polu.  Ledeno doba koje je uslijedilo stvorilo je  polarne kape  ,koje su Zemlju stavile u balans . U budućnosti  nestankom ledenih ploča , doći će do šire  rotacije Zemlje .
 Fenomen poremećaja putanje Zemljina pola  naziva se Procesija , i znanstvenici ga ne mogu objasniti.
       C:\Documents and Settings\xy\My Documents\My Pictures\New Folder\precesija2.jpg  

 U svim tezama koje znanstvenici objašnjavaju, ne mogu doći do uzroka
Događanja i u objašnjenjima što se točno desilo , . Rješenje ove zagonetke daje nam temelje za budućnost planeta Zemlje.

O svim daljnjim istraživanjima analizama i verzijama bit će objavljeno kroz naredni period.

                                                          Istražitelj i urednik teksta
                                                                      Jure Čapeta
 e.mail za kontakt u vezi gornjeg teksta : butige75@gmail.com


 

PUTEM DANIKENOVIH BOGOVA

 

San ili JAVA ?
Vežite se, polijećemo !!

Da biste vidjeli najljepši prizor izlaska Sunca, kako tvrde stanovnici otoka Jave, morate se probuditi u 04, 30 sati i uputiti put Borobudur hrama koji se nalazi 42 kilometra od Yogyakarte, prijestolnice Sultana.
Sve smo to na vrijeme učinili, ali na žalost, zbog loših vremenskih prilika nismo vidjeli izlazak. No, sam osjećaj da stojite na vrhu jednog od najstarijih budističkih hramova u svijetu i da se ne možete oteti osjećaju kako je sama građevina nastala davno prije službenog datuma i po nekoj drugoj priči i osnovi, poseban je adrenalin.

Službeno, hram datira iz razdoblja između 750-te i 850-te godine n.e. Dugo vremena je čak bio zatrpan raznim slojevima zemlje, raslinja itd. Kad je otkriven, bio je toliko zarastao da je u potpunosti izgledao kao brdo. Bilo je više pokušaja da se od strane indonezijskih vlasti vrati u normalno stanje, međutim, po riječima jednog od vodiča, tek je dobio na važnosti šezdesetih godina kad se UNESCO uključio i prepoznao ga kao građevinu nulte kategorije.

Borobudur hram je piramidalnog oblika, ima 7 nivoa i na vrhu 2 manja kružna platoa. Na njegovim zidinama je uklesano u kamenu 1460 reljefa koji prikazuju Budu, molitve, život u ovom svijetu prije nego se dosegne Nebo ( ili Raj ).
Teško je ne zamijetiti da je zbog svog oblika vrlo sličan građevinama kao što su piramide u Srednjoj i Južnoj Americi. Postavlja se pitanje : Kako je netko u to doba mogao napraviti istu građevinu, bez ikakvog dodira civilizacija, udaljeni tisuće kilometara ?
Penjući se strmim stepenicama,vidim na stotine kamenih Buda kako sjede i čuvaju mir hrama sa sve četiri strane svijeta. Na samom vrhu dominira građevina zvonastog oblika sa dugim i šiljastim završetkom dok je nivo niže okružena manjim građevinama istog oblika. U svakom od tih „ zvona „ je po jedan Buda, a legenda kaže ako pružiš ruku unutra i dotakneš Budu te zaželiš želju, on će je i ostvariti.

Vratimo se reljefima. Obilazeći nivo po nivo, vidio sam da reljefi pričaju priču tadašnjeg života zajednice, molitve Budi, kaste, putovanje brodovima, ponešto animalizma i , kao neizostavni dio  reljefa, često su prisutni putnici koji se koriste – OBLACIMA !
Da li su oblaci bili wahane Bogova ( čitaj : letjelice ) kojima su Bogovi došli na Zemlju i da li su wahane služile za ovozemaljska putovanja i kontakt sa drugim civilizacijama ?

Borobudur zaista tek otvara pitanja koja čekaju na odgovor što se dogodilo u pradavna vremena jer, po riječima nekih svećenika, temelji hrama su puno stariji nego što se zna.
 Koga su starosjedioci u ovom kutku svijeta obožavali i možda čekali da se vrati ?

Kao što je jednom jedan istraživač rekao : Da bi upoznali našu budućnost, prvo se moramo vratiti daleko u prošlost i potražiti odgovore na pitanja koja stalno pomiču vremenske granice naše povijesti .

 

 


 
 
     

Pogledajte "VIDEO ZAPIS"

(video zapis MPG4 -Quick player)

 

PRAMBANAN HRAM – gdje su se to Bogovi vozili ?

 

Prambanan hram se sastoji od tri glavna hrama koji su okruženi manjim hramovima nazvanim Perwara. Prambanan hram pripada Hindu religiji i datira iz 9 stoljeća n.e.
Nalazi se 17 kilometara istočno od glavnog grada Jave, Yogyakarte.

Plato na kojem se nalaze hramovi ima četiri ulaza. Ulaskom na glavni ulaz za posjetitelje, nailazimo prvo na manje hramove poredane u nizu ANGSA, NANDI  I GARUDA.
Iza njih, u istom pravilnom nizu dominiraju glavni hramovi posvećeni bogovima BRAHMA, SHIVU I VISHNU.

Hramovi neodoljivo posjećaju na, kako je i rekao Erich Von Danikken, rakete koje samo čekaju znak za polijetanje.

Idemo ispočetka.
Prvi hram sa lijeve strane je posvećen bogu Brahmi, poznatog kao stvoritelj Svemira.
Unutar hrama je statua Brahme sa četiri različita lica koja simboliziraju četiri strane hrama i četiri Vede ( sveti tekstovi ).
Ispred njegovog hrama se nalazi manji hram Angsa koji predstavlja Brahmino vozilo ( Wahana ).

Drugi hram, koji se nalazi u sredini, a također i glavni hram, jest hram posvećen bogu Shivu koji je poznat kao Bog bogova i bio je obožavan još od Java starosjedioca .
Također, ispred Shivinog hrama se nalazi Nandi hram koji isto simbolizira vozilo, ovaj put Shivino.

I treći hram, sa desne strane, je hram posvećen bogu Vishnu koji je poznat kao zaštitnik svih živih bića u Svemiru.
I opet, pogodili ste, ispred njegovog hrama je uredno parkiran Garuda hram koji je predstavljen kao jedan od tri wahane bogova odnosno simbolizira vozilo boga Vishnu.

 

Ovaj put neću napisati nikakav komentar nego to ostavljam čitateljima.

NAPOMENA : Podaci o bogovima kao i njihovim vozilima su prepisani sa ploča koja se nalaze neposredno ispred hramova. 
Nisu izmišljeni.

 

Tekstove napisao za Polaris

Željko Stolica

 

Kineske piramide


Prva referenca u kojima se spominju piramide je vezana za dva australijska trgovca iz 1912. godine. Oni su u razgovoru sa budističkim svećenikom, saznali da se ove piramide prvi put spominju u pisanim dokumentima starim pet tisuća godina i već tada se označavaju kao "veoma stare".

http://www.alternativnahistorija.com/AH7_files/image009.jpg

Preko stotinu piramida u središnjoj kineskoj provinciji Shensi se brižljivo skrivaju od svjetske javnosti.Austrijanac Hausdorf je imao velike poteškoće da bi dobio dozvolu da doputuje u Shensi provinciju. Nije mu bilo dozvoljeno arheološko iskopavanje, a nakon sto je objavio snimke sa svog putovanja kineske vlasti nisu vise dozvolile nijednom strancu posjetu ovom regiji.

Cak, štoviše, u blizini lokacije Bijele piramide, podigli su lansirnu rampu za svoj svemirski program i time službeno proglasili tu zonu vojno zaštićenom i nedodirljivom.

Lokacije kineskih piramida su proglašene nedodirljivim za strance. Mnoge su oštećene erozijom i od strane lokalnog stanovništva .

Arhitektura piramida slici onima u Centralnoj Americi sa poravnatim vrhom; na
nekima od njih se mogu vidjeti ostaci hramova na vrhu. Ove fotografije kineskih piramida zaraslih u raslinje me podsjećaju na piramide Maja koje sam sretao u džunglama Guatemale, Meksika i Hondurasa na svojim putovanjima.

U objašnjenju porijekla i starosti ovih piramida treba se osloniti na pronadjene artefakte i hijeroglife u njihovoj blizini i na njihovim zidovima. Prema tri postojeća izvora (spomenute knjige Hausdorfa, zatim knjige bečkog autora Peter Krassa iz 1974. i 1984. koji je i ko-autor knjige “Sateliti Bogova”, te tekstova Australca dr Hurtaka) u okolini piramida postoje grobovi sa kosturima. Riječ je o čudnim humanoidnim bicima sa velikim glavama i nerazmjerno malim tijelima od metar i dvadeset visine. U grobnicama je pronadjeno stotine kamenih diskova sa nepoznatim hijeroglifima. Pokušaj prevodjenja je dao objašnjenje da je riječ o udesu svemirske letjelice prije 12 000 godina.

Preko stotinu piramida je smješteno u oblasti od oko 2000 kvadratnih kilometara. Visina im je u prosjeku od 25-100 metara.

Bez obzira sto aktualna kineska vlast skriva informacije o postojanju drevnih piramida, te sto sirenje znanja nije u interesu elita na Planeti, neke stvari se ne mogu skriti. Niti od pogleda sa Zemlje, niti od pogleda iz orbite.

Satelitski snimak dodatnih kineskih piramida u planinskoj oblasti Qin Chuan Plains pokazuje nekoliko većih i niz manjih piramida koje su nešto drugačije od onih koje je fotografirao Hausdorf .

http://www.alternativnahistorija.com/AH7_files/image010.jpg

 

 

U Egiptu pronađena piramida stara 4300 godina
11.11.2008.godine

Izvor.24 sata

piramida 4300 g.jpg

Piramida je vjerojatno posljednje počivalište kraljice Sešešet, majke kraljice Teti, koja je osnovala 6. dinastiju egipatskog kraljevstva.
Glavni egipatski arheolog Zahi Hawass objavio je u utorak otkriće 4300 godina stare piramide u Saqqari, nekropoli vladara drevnog Memfisa. Piramida je vjerojatno posljednje počivalište kraljice Sešešet, majke kraljice Teti, koja je osnovala 6. dinastiju Starog egipatskog kraljevstva i vladala od 2323. do 2291. godine prije Krista. Hawass je svoje otkriće predstavio na lokalitetu Nekropole Saqqara, nedaleko od Memfisa, 19 kilometara južno od Kaira. Njegova ekipa arheologa istraživala je mjesto dvije godine, a piramida je otkrivena prije dva mjeseca, kad se ustanovila da je struktura iskopana iz pijeska zapravo piramida. To je 118. piramida dosad otkrivena u Egiptu. Smatra se da je 6. dinastija bila posljednja dinastija starog egipatskog carstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design by Callahan