Dani svemira

Na platou Zvjezdarnice u Makarskoj održali su se tradicionalni Dani svemira u organizaciji DAUP Oriona, pri čemu je dvije večeri zaredom, 10. i 11. kolovoza 2017., član naše udruge DUAP Polaris Božidar Celić održao prigodna predavanja.
Predstavnici DAUP Orion zbilja su se potrudili oko organizacije, posebno voditelj Gloryan Grabner izradivši prigodne plakate, te najavama u lokalnim radio emisijama. Našeg su predavača kratko intervjuirali s lokalnog radija, te drugu večer napravili reportažu za lokalne novine 'Makarska kronika'.

 

Prve večeri, predavač se predstavio brojnim posjetiteljima općenitom temom pod nazivom 'Osnove ufologije', nakon čega su mu na pitanja posjetitelja pomogli odgovarati i kolege iz udruge Drago Peslač i Jere Barišić. Sljedeće večeri  održao je predavanje na temu 'Bayan-Kara-Ula' (tzv. kineski Roswell kamenog doba).


slike

Posjećenost je bila veća od očekivane, a s obzirom na broj pitanja upućena predavaču nakon izlaganja, publika je pokazala izuzetan interes za ove teme.

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021