NLO Hrvatska (8)

Šaljem Vam e-mail da Vas obavijestim o neidentificiranom svjetlu kojeg sam vidio sinoć oko 20.50 minuta. Naime, živim u zagrebačkom naselju Gornja Kustošija i otprilike u navedenom vremenu sam izašavši na balkon obiteljske kuće u smjeru juga točnije jezera Jarun ili malo zapadnije na horizontu vidio statično bijelo svjetlo,slično reflektoru,jačine dvadesetak zvijezda Danica na noćnom nebu (približno).
Nakon par sekundi gledanja otišao sam u kuću po mobilni telefon,vratio se nakon nekih dvadesetak sekundi i svjetla više nije bilo.Napominjem da je sinoć u to vrijeme nebo bilo oblačno,nisu se vidjele nikakve zvijezde ni mjesec.
Nije mi poznato da je u navedeno vrijeme u zapadnom dijelu grada bilo ikakvih letova balona,niti se čuo helikopter, jedino sam tijekom večeri u daljini južno vidio letove par aviona,mislim četiri u smjeru zapad-istok.Mislim da se nije moglo raditi o nikakvoj klasičnoj letjelici jer je svjetlo bilo izuzetno jako, puno jače od identifikacijskih svjetala na avionima ili helikopterima.
Jedina letjelica koja bi možda mogla biti,a nje je sve više u upotrebi,je neka vrsta bespilotne letjelice.Također,radi točnosti izvještaja,postoji mogućnost da je svjetlo došlo sa obližnjeg brda Grmoščica koje vizualno stoji na putu prema svjetlu,a koje je stajalo mislim blizu vrha krošnji stabala (zbog mraka teško je točno ustvrditi),iako u tom dijelu brda nema nikakvih građevina ni ulične rasvjete.

Ako bude kakvih novih informacija, proslijedit ću Vam.

(Podaci poznati DUAP Polaris-u)
 

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2020