Pan-Adria

5260535Poslije prva dva dijela iz listopada 2014. (čije linkove možete pronaći na dnu ove poruke), ovaj ponedjeljak 16. veljače 2015. u 23:26 h na kanalu HRT 3 možete pogledati treći i završni dio trilogije TV emisija na temu incidenata Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva i NLO-a.

Posljednji nastavak obradit će višesatni incident između NLO-a i JRZ-a iz 1977. godine.

Slučaj uključuje susret zrakoplova Pan-Adrije s nepoznatom zračnom anomalijom,  radarsku detekciju civilnih radara sa zemlje i iz zraka, detekciju vojnih radara iz tadašnjeg sustava VOJIN te naposljetku i vojnu intervenciju MIG-ova 21 sa zadaćom obaranja nepoznatog uljeza. Poslije 18 godina potrage, pregledavanja međunarodnih arhiva, domaćih novinskih arhiva u NSK i mikrofilmovima, sastanaka, dopisivanja i nepreglednih sati telefonskih razgovora u emisiji će biti okupljeni višestruki očevici koji su iz različitih perspektiva sudjelovali u tom nesvakidašnjem događaju. Tako će svjedočiti i načelnik kontrole letanja bivše Jugoslavije.

 

Dva članka koji obrađuju kronologiju slučaja također možete pročitati ovdje (companion pieces):

 


http://www.nlosrbija.org/bliski-susreti-prve-vrste/pan-adria-incident


http://goo.gl/9OzELA


Najave i točne satnice/datume emitiranja možete pronaći u donjem tekstu:


http://hrtprikazuje.hrt.hr/na-rubu-znanosti-elektronicki-nadzor


http://raspored.hrt.hr/?raspored=1&mreza=4&datum=2015-02-16


HTV3 16.02.2015. 23:26

Ponedjeljkom na HRT3


16. veljače - NLO incident - Pan Adrija 1977. godine

Tajna ostaje i ono što je tijekom noćnog leta od Zagreba do Beograda u kolovozu 1977. pratilo zrakoplov Pan Adrije - Fokker-227. Tajanstvena nebeska pratnja inicirala je višesatnu dramu sve dok naposljetku nije uslijedila i vojna intervencija MIG-ova 21 sa zadaćom obaranja svjetlosnog uljeza, koja nije sretno završila za sve zrakoplove. Događaju su svjedočili mnogobrojni radaristi, kontrolori leta, civilni i vojni piloti. Tragom tog incidenta - koji predstavlja možda najkvalitetniji NLO-događaj na našem nebu - prije 18 godina krenuo je istraživački novinar Giuliano Marinković.


Prijašnja dva nastavka iz listopada 2014. možete pogledati na ovom linkovima:


NLO i jugoslavensko ratno zrakoplovstvo, 1.dio – 2014-10-06: https://www.youtube.com/watch?v=VzwYNpsS95g


NLO i jugoslavensko ratno zrakoplovstvo, 2.dio – 2014-10-13: https://www.youtube.com/watch?v=9fZ2sNY79uw


Poslije emitiranja, treći dio bit će dostupan ovdje za online gledanje: http://www.hrt.hr/enz/na-rubu-znanosti/


Pozdrav svima :)

Giuliano Marinković

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021