NLO Hrvatska (7)

Dana 02.10.2014. godine oko 23 sata putovao sam osobnim automobilom na autocesti A6 iz smjera Zagreba prema Karlovcu zajedno sa prijateljem. Nekoliko kilometara, odnosno cca 2 km od benzinske postaje „Draganić“ ugledao sam dva crvena svjetla iznad autoputa u daljini.

Kako smo u to vrijeme baš pričali o dokumentarcu „Ancient Aliens“ nisam pridavao veću pažnju tome. Kako smo se približavali istim svjetlima isključio sam mogućnost da se radi o helikopteru ili avionu. Nakon toga sam na isto upozorio prijatelja koji nije primijetio ova svjetla istodobno kad i ja, riječima: „Pogledaj, ovo je stvarno neki čudan avion.“ U trenutku kad smo se nalazili u ravnini sa svjetlećim objektom, on se već nalazio iznad šume pored autoputa. Radilo se o velikoj okrugloj letjelici cca 40 m u promjeru, na visini od 40-50 m od zemlje. Kretala se veoma sporo u smjeru JI-SZ brzinom od otprilike 20 km/h.

Podno letjelice vidjela su se dva velika crvena svjetla koja su se naizmjenično palila i gasila, kao i puno malih crvenih svjetala. Rub letjelice bio je obasjan bijelom bojom. Bilo je to kao u filmu, nismo vjerovali onome što vidimo.

Fascinirani onim što smo vidjeli stali smo nakon 600-800 m, no kako je brzina kretanja automobila u trenutku viđenja bila 140 kn/h već smo se dosta udaljili od objekta i vidjeli smo samo svjetla kroz šumu iz razloga jer je objekt letio nisko i nije postojala mogućnost da se fotografski zabilježi. Nije bilo nikakvog zvuka.

Slika

Koordinate mjesta viđenja (google earth):
=45°31'53'',
=15°34'23,5''

(Podaci poznati DUAP Polaris-u)

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2020