NLO Hrvatska (6)

Evo kratkog opisa kakvo smo svjetlo vidjeli 11.09.2012. oko 21h.

Pozicija je bila na moru između Banjola i otoćića Frašker kod Pule. Svjetlo se pojavilo na vedrom nebu iznad mora iz smjera jugozapad.

 

 

Svjetlo je bilo narančaste boje i nije blještalo već je bilo ugodno za gledanje jakosti gotovo kao kada je pun mjesec (tada mjesečine nije bilo).


pula

Svjetlosne kugle u trenutku kada smo ih počeli promatrati bile su malo manje od mjeseca i palile su se i gasile jedna za drugom ukupno u trajanju od oko 40 sekundi nižući se horizontalno prema sjeveru da bi odjednom promjenile smjer nizanja uvis prema jugu i potom su nakon nekoliko sekundi nestale (upravo kao na ilustraciji). Sve su kugle bile savršeno istih dimenzija i palile su se na istom međusobnom razmaku jedna od druge.

Zanimljivo je da se ni jedna kugla nije pomakla s mjesta na kojem se upalila, već bi se lagano palila do pune svjetlosti, a nakon što bi se upalila naredna kugla, prva bi se lagano gasila dok bi se palila treća ... i tako u niz.

Poziciju prema horizontu na ilustraciji dočarava ravno ispružena ruka.Nas tri očevica (inače svi tehničke struke od kojih su ostala dvojica visokoobrazovani otac i sin) u kasnijim diskusijama smo se složili oko toga da je pojava bila na nebu i nekoliko minuta ranije, lagano se približavajući, ali mi zabavljeni pecanjem nismo obraćali pažnju jer je ličilo svijetlu na jarbolu jedrilice. Nitko od nas ni danas ne može smisliti logično objašnjenje za pojavu koju smo vidjeli.

(Podaci poznati DUAP Polaris-u)

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2020