NLO Hrvatska (2)

Slika malaU nastojanju prikupljanja i evidentiranja viđenja nepoznatih letećih objekata u Hrvatskoj i šire, objavljujemo sljedeće viđenje koje nam je poslao očevidac iz Rijeke. Zahvaljujemo se na materijalima i želji da svoje iskustvo podijeli. Serijal "NLO Hrvatska" objavljuje Vaše priče.


Dopis prenosimo u cijelosti.
Poštovani,

Želim Vam prepričati nešto što sam vidio.

U Rijeci, noću 22./23 ili 23./24. travnja 2013.g. imali smo širom otvoren prozor, jer su noći tih dana bile neuobičajeno tople. Noć je bila mirna i tiha, bez mjesečine i zvijezda. Negdje između 2 i 3 sata noću, ustao sam da bih popio vode. Kad sam se vraćao u krevet, pogledao sam kroz prozor i vidio nešto neuobičajeno. Prozor je okrenut prema moru (prema jugu) i iz pravca Opatije prema Crikvenici (s desna na lijevo), bez ikakvog zvuka, u potpunoj tišini, letjelo je nešto duguljastog oblika, treperavo, blijedo crvene boje.

Letjelo je nisko, na visini od 15-20 metara iznad zgrade trgovačkog centra, koji je od naše zgrade, prema moru, udaljen cca. 400-500 m zračne linije. Uspoređujući veličinu tijela sa veličinom zgrade WTC-a, mislim da je bilo dugačko oko dvadesetak metara i visoko 4-5 m. Zbog crvene boje koja je treperila, nisu se vidjele jasne konture tog letećeg tijela.

Procjenjujem da je brzina tog tijela bila oko tri do četiri puta veća od brzine kojom lete avioni koji tuda prolaze, kada se pripremaju (koridor) za slijetanje na obližnji aerodrom na otoku Krku. Također, tuda često prelijeću helikopteri koji prevoze bolesnike u KBC Sušak, pa nekakva usporedba tog objekta s avionima i helikopterima ne dolazi u obzir. Na tom tijelu nisu bili vidljivi nikakvi oblici u smislu prozora, krila, antena i slično - samo duguljasto tijelo blijedo crvene svijetlosti koja treperi i leti bez ikakvog zvuka.

Dakle, takvo nešto nisam nikada u životu vidio i ne bih to niti vidio da nisam pogledao kroz prozor, jer se ništa nije čulo. Očekivao sam da će se idućih dana pojaviti nešto o tome u medijima, budući da su blizu radari na Aerodromu Krk, a mislim da su i nekakvi vojni radari na Učki (planina iznad Rijeke). Međutim, ništa se nije dogodilo.

Tražio sam na lnternetu (forume), ako je netko vidio isto to, međutim ništa... Tek kad sam pretraživao ostale stranice Interneta, naišao sam na nešto što je jako sličilo mojem viđenju, pod naslovom (otprilike) - Nepoznati leteći objekt preletio aerodrom u brišućem letu - i to je netko snimio u gradu Albuquerqu, New Meksiko.

Prilažem crtež-skicu kako sam ja to vidio.

Slika

S poštovanjem,

(podaci poznati DUAP POLARIS-u)

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021