Predstavljanje DIFAA odjela

Escudo de armas FAPPredstavljanje DIFAA odjela (Departamento de Investigaciones de Fenómenos Aéreos Anómalos / Aerial Phenomena Research Department ) unutar Peruanskog ratnog zrakoplovstva.

Konferencija se održala u petak ujutro (25.10.2013.) gdje je sudjelovalo oko 60 do 70 osoba, među kojima je bila skupina znanstvenika, predstavnici političkog i kulturnog života, članovi peruanskih zrakoplovnih snaga te predstavnik Nacionalne policije.


Peru-Air-Force-and-UFOs-2-300x225Osim domaćih i međunarodnih novinara, konferenciju je nazočilo i nekoliko očevidaca NLO-a, od kojih je jedan povezan s peruanskim zračnim snagama.

Operativni zapovjednik peruanskih zračnih snaga, general pukovnik Carlos Bohorquez Castellanos i direktor DINAE pukovnik Julio Vucetich Abanto predstavili su članove novoosnovanoh odjela, DIFAA Savjetodavnog vijeća:

- Bartolomej D' ans (predsjednik Astronomskog društva)
- Manuel Aguirre Morales (arheolog , filozof)
- Enrique Álvarez Vita (inženjer, matematičar)
- Patricia Meseth (informacijski sustavi)
Marco Barraza (novinar i istraživač)
- Luis Enrique Alvizuri (pisac, novinar, filozof)
- Giorgio Piacenza Cabrera (član)

Arheolog Manuel Aguirre Morales prezentirao je sve ono što je znanstveno poznato o Nazca linijama, njihov povijesni vremenik, šamanski aspekt, astronomska poravnanja i pripadajuće Nazca kulturne artefakte.

Slažući se s njim o tim objašnjenjima, Giorgio Piacenza Cabrera održao je prezentaciju o dokazima i tezi kako su za artefakte, koji su pronađeni u području, krivi zračni fenomeni. Njih su stanovnici uočavali na nebu, te je takva prisutnost mogla nadahnuti ili utjecati na drevne kulture, kao što je Nazca. Izrada geometrijskih figura i geoglifa, napravljena je tako da se oni vide jedino s neba,  tj. dovoljne udaljenosti od samog tla.


nazca1
the-hummingbird

Nastavio je i spomenuo raširenu prisutnost izvanzemaljskog, ozbiljnost dokaza koji se gomilaju, a oni sami potiču samo preispitivanje našeg kulturnog prostora. U tom kontekstu, spomenuta su viđenja NLO- u Nazca prostoru i obližnjim povezanim područjima (Palpacija , Ica i Paracas ).

Potreba je nastavka akademskog pristupa fonomenu, a posebno "Exopolitics", discipline u razvoju. Ta nova "socijalna znanost" pruža procjene koje se temelje na uspoređivanju različitih izvore dokaza. Spomenut je jedinstven fenomen implantata, analiziran kroz napore dr. Roger Leir, isto tako objavljeno "Cometa Izvješće" 1999. iz Francuske. Prikazana je izjava bivšeg kanadskog ministra obrane Pavla Hellyer kao i izjava o potrebi demistificiranje NLO.

I general pukovnik Bohorquez i Vucetich govorili su o praktičnoj potrebi za praćenje, istraživanje, katalogiziranje i razumijevanje širokog spektra događaja koji predstavljaju "​​nepravilne zračne fenomene". Neki od poznatih scenarija, poput pada meteorita, satelita ili špijunskih aviona i sondi, također mogu predstavljati više prijetnji za civilno stanovništvo ili nacionalni suverenitet.

Postoji istinski interes o objektivnom razumijevanju svih aspekata takvih pojava, bilo poznatih ili nepoznatih, uključujući i mogućnost da se neki odnose na izvanzemaljsku prisutnost.

"Teško je odbaciti postojanje mogućnosti da se neka opažanja ili događaji odnose na izvanzemaljske letjelice. Takva mogućnost uvijek generira nelagodu - ali takvo objašnjenje je racionalno i jedino moguće u nekim slučajevima", nastavio je general pukovnik Bohorquez.

Nakon službenog ustroja novog odjela, DIFAA je predstavila i vjerodostojne svjedoke neobičnim zračnih fenomena čak i uz zanimljive dokaze. Ovakav otvoren pristup rješavnju i odgonetanju pojava od strane civilnih i vojnih vlasti, rijedak je primjer u svijetu.

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021