Westall, Australija

6. travnja 1966. godine oko 11 sati prijepodne više od 200 učenika i učitelja svjedočilo je neobičnom okruglom srebrnom objektu koji se spuštao na livadu u neposrednoj blizini dviju državnih škola (Westall i Grange) u Victoriji u Australiji. Nakon 20-ak minuta objekt je naglo ubrzao i nestao. Svjedoci tvrde da je oko objekta kružilo nekoliko zrakoplova. U školu su vrlo brzo stigli vojni i policijski službenici, a ravnatelj je zaprijetio učiteljima da ikome govore o onome što su vidjeli.

 

Zanimljiva činjenica je da je dio djece potrčalo prema objektu koji se spuštao, a prva među njima bila je Tanja (Tanya), djevojčica jugoslavenskog porijekla. Nakon što je pronađena u nesvijesti odvezla ju je hitna pomoć. Tada joj se gubi svaki trag. Nikada se nije vratila u školu, a dan nakon događaja, u Tanjinoj kući je živjela druga obitelj koja je tvrdila da Tanja nikad nije tamo ni živjela.

FlyingSaucerMysterySchoolWentSilent-TheDandenongJournal4-14-1966 1

Jedan od istraživača je mnogo godina poslije pronašao i kontaktirao Tanju koja ne želi u javnost i tvrdi da se ne sjeća ničega od tog dana.

Shane L.J. Ryan godinama istražuje ovaj slučaj koji se, i dan danas, smatra najvećim masovnim svjedočenjem NLO-a u Australiji.

a86f4fd6af14b2264a8be5241f859b6e

Njegovo istraživanje i brojna svjedočenja pogledajte u dokumentarcu u 4 dijela:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL48B123BA1F2C4E43

https://youtu.be/sPHVvg-dXOs - Westall 50 godina poslije - TV prilog Studio 10

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021