ARIEL, Zimbabwe – bliski susreti

Jedan od najbolje istraženih slučajeva bliskih susreta sa neobičnim bićima zbio se prijepodne, 16. rujna 1994. godine. Učitelji škole Ariel u Ruwi u Zimbabweu bili su iznenađeni kada su ih učenici te škole, stari od 5 do 12 godina, uzbuđeno izvijestili da je leteći objekat sletio na školsko tlo. Učitelji u školi bili su na sastanku, tako da je 62 djece uglavnom bilo bez nadzora dok su bili u školskom dvorištu na jutarnjem odmoru.
Jedina odrasla osoba bila jedna od majki, koja je upravljala školskim snack barom u kojem se prodaju slatkiši, grickalice i pića. Prema nekim izvorima, NLO-i su viđeni na nebu iznad Zimbabwea dva dana prije nego što se dogodio bliski susret. Ruwa je udaljena oko 20 kilometara od Hararea, glavnog grada Zimbabwea. Ariel je privatna osnovna škola sa učenicima mješovitog etničkog podrijetla.

 

Nekoliko djece izjavilo je da su vidjeli nepoznate leteće objekte na nebu iznad škole prije slijetanja. Učenici su vidjeli kako NLO-i nestaju, a zatim se ponovo pojavljuju na drugom mjestu na nebu. Barem jedan od NLO-a je ili sletio ili lebdio tik iznad zemlje. NLO je bio udaljen samo stotinu metara od učenika. Na vrhu NLO-a se pojavio, kako su učenici opisali, „mali čovjek", visok oko jedan metar, s vitkim vratom, dugom crnom kosom i vrlo velikim očima. Spustio se niz objekt i krenuo prema djeci. Mnoga su se djeca razumljivo uplašila, „mali čovjek“ je evocirao mnoge priče koje su čuli o demonima i duhovima. Dio djece otrčao je do majke koja je radila u snack baru, ali ona nije povjerovala njihovoj priči i nastavila sa svojim poslom.


Ariel Zimbabwe

Dvoje najuglednijih istražitelja iz svijeta ufologije istraživali su slučaj škole Ariel. Cynthia Hind zatražila je od ravnatelja škole Colina Mackie-ja da zamoli djecu da naprave crteže onoga što su vidjeli dan prije. Kad je Hind stigla u školu, čekalo ju je oko 35 crteža i skica koji su bili vrlo slični. Mackie je izjavio da osjeća kako djeca govore istinu o onome što su vidjeli.

Također, dr. John Mack, zajedno sa istraživačem Dominiqueom Callimanopulosom, posjetio je školu u Ruwi gdje su proveli dva dana intervjuirajući 12 djece i njihovih roditelja.

Nekolicina starijih učenika izjavilo je kako su osjećali da su komunicirali s tim neobičnim bićima. Obaviješteni su o tome da zagađujući Zemlju ju uništavamo i ukoliko ne promijenimo svoje navike, suočit ćemo se sa neuspjelim planetom. Na internetu su objavljeni brojni intervjui sa svjedocima i zbog toga se smatra jednim od najbolje istraženih slučajeva "bliskog susreta" u povijesti NLO-a.

https://youtu.be/IrM93GnmY4M - dokumentarni video (engl.)

https://youtu.be/acBLpftB0hg - BALKAN UFO video (hrv.)

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2020