Najpoznatija UFO fotografija

Kada se govori o vjerodostojnim videima i fotografijama koje dolaze iz "viših istanci", dobar primjer je i ova crno bijela fotografija nastala prije 50 godina u Kostarici.

14. rujna 1971. godine Nacionalni geografski institut Kostarike napravio je zračne fotografije s 10 000 metara - jezera Cote, malog vodenog tijela koje će kasnije postati veće jezero Arenal, a u sklopu preliminarnih studija budućeg hidroelektranskog projekta.


Studiju je financirao kostarički Institut za električnu energiju (ICE) radi utvrđivanja izvora vode na tom području za njihov planirani hidroelektranski projekt .
Fotograf Sergio Loaiza, zajedno s Costa Ricansom Juanom Bravom i Francisco Reyesom, letio je kanadskim F680 s posebnom kamerom za izradu karata, a koja je stajala na podu aviona snimajući fotografiju na svakih 13 sekundi.
kostarika
Upravo se tijekom ovog zračnog snimanja dogodilo ono što se smatra najboljom fotografijom NLO-a na svijetu. Kada su razvijene fotografije, jedan od kadrova (s vremenom 8:25 sati) pokazao je metalni disk promjera oko 50 m. Predmet se nije pojavio ni na prethodnom kadru filma, niti na onom poslije.
Fotograf Loaiza rekao je da je, nakon što su fotografije razvijene, njemu i njegovim kolegama zabranjeno objavljivanje bilo kakvih podataka o tome što su znanstvenici na projektu ICE-Lake Arenal smatrali NLO-om.

Godine 1979., Ricardo Vilchez, jedan od članova projektnog tima, poslao je fotografiju organizaciji u Sjedinjenim Državama pod nazivom Ground Saucer Watch (GSW) koja analizira ove vrste slučajeva. GSW je utvrdio da je slika istinita, izvijestio je CRHoy.

Nakon toga fotografija je javno objavljena u kostaričkim medijima.
https://news.co.cr/best-ufo-photo-world-taken-arenal-cos…/…/

 

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021