GIMBAL & GO FAST!

NLO slučaj - GIMBAL & GO FAST! su preostala dva od ukupno tri videa (uz FLIR1/Nimitz video o kojem smo pisali u prethodnoj objavi), a koji su postali viralni 2017. godine nakon velike objave članka u New York Times-u i To The Stars Academy of Arts & Sciences-a pod palicom Toma DeLonge-a. (https://www.nytimes.com/2017/12/16/us/politics/pentagon-program-ufo-harry-reid.html). 

Cijeli slučaj se odvijao od ljeta 2014. godine do ožujka 2015. godine tijekom vojnih vježbi na nosaču aviona Theodore Roosevelt, na Istočnoj obali SAD-a, od Virginie do Floride, kada su američki vojni piloti počeli prijavljivati svojim nadređenima čudnovate objekte koji nemaju vidljivi motor ili ispušne plinove, ali mogu dosegnuti preko 10 000 m i hipersonične brzine.

 gimbal

„Objekti bi bili tamo prisutni po cijele dane“, službeno je svjedočio poručnik Ryan Graves, pilot F/A-18 Super Hornet aviona sa 10-ogodišnjim iskustvom u ratnoj mornarici, i pred Pentagonom i američkim Kongresom. Ni dan-danas ne može objasniti što je vidio.  On i poručnik Danny Acoin, također pilot aviona Super Hornet, bili su dio eskadrile koja je trenirala za odlazak u Perzijski zaljev. Oboje su dali službene izjave za časopis The Irish Times, zajedno sa 3 pilota iz eskadrile koji su željeli ostati anonimni.

Poručnik Accoin je dva puta sudjelovao u interakciji sa tim objektima. Prvi put,  nakon što je primijetio objekt na radaru, usmjerio je avion prema objektu leteći 300 m ispod njega. Mislio je da će ga vidjeti sa naglavnom kamerom, ali nije. Nekoliko dana kasnije, trenažni projektil je naciljao objekt i bio je vidljiv na infracrvenoj kameri, ali ga i dalje nije mogao vidjeti svojim očima.

Piloti su tada počeli spekulirati o klasificiranim, tajnim i naprednim dronovima.

No, krajem 2014. godine, jedan od pilota Super Horneta je prijavio (pre)bliski susret sa jednim od objekata, gdje se avion gotovo sudario sa NLO-om. Pilot i njegov pratitelj su letjeli iznad Atlantika istočno od Virginie, u tandemu na 30-ak m razmaka, kada je nešto proletjelo između njih, odmah pokraj kokpita. Pilotu je izgledalo kao kocka unutar kugle.

To im je dalo do znanja da se ne radi o eventualnim klasificiranim tajnim dronovima, obzirom na ugroženu sigurnost pilota. Postalo je pitanje vremena kada će doći do koalizije u zračnom prostoru.

Neki incidenti su i snimljeni, od kojih je prvi snimljen 20. siječnja 2015. godine pokraj Jacksonville-a na Floridi, a danas poznat kao GIMBAL video. Na snimci se čuje pilot kako govori kako je ondje cijela flota objekata, ali na snimci vidimo samo stacionarni objekt. Ono što se ne vidi na snimci je da se flota objekata zarotirala i počela kretati u suprotnom smjeru dok je taj objekt još ostao lebdjeti, te na samom kraju snimke vidimo kako se i on počinje rotirati.

Go Fast! video je snimljen nekoliko tjedana poslije GIMBAL-a.

Ali tu nije kraj ovoj priči, poručnik Ryan Graves je dodao kako je, nakon ovih incidenata na Istočnoj obali SAD-a, svjedočio višestrukom pojavljivanju tih objekata na Bliskom Istoku iznad Perzijskog zaljeva prilikom zračnih napada u Siriji.

Obzirom na ugroženu sigurnost samog treninga i pilota, NLO-i su došli pod lupu američke ratne mornarice, te se te iste 2015. godine, tvrde iz američke ratne mornarice, uvodi novi klasificirani protokol za prijavljivanje NLO-a. Nakon što su videi postali viralni i cijela priča oko tajnog NLO programa AATIP-a otišla u javnost, protokol je nadograđen početkom 2019.g. što je pozitivno pozdravljeno, obzirom na dosadašnje ismijavanje i degradiranje pilota u takvim slučajevima.

[FUN FACT] Postoji  5 GIMBAL videa, otkrio je i opisao ih za našu javnost, cijenjeni istražitelj Giuliano Marinković u emisiji „Na rubu znanosti – Crni projekti“ .

Za one koji žele znati više:

GIMBAL: https://www.youtube.com/watch?v=tf1uLwUTDA0

Go Fast!: https://www.youtube.com/watch?v=wxVRg7LLaQA

Svjedočenje poručnika Ryana Graves-a: https://youtu.be/cNnvcZmfV5k

Na rubu znanosti – Crni projekti: https://youtu.be/yn_faQHFoEA

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021