USS Nimitz

NLO slučaj - USS Nimitz je slučaj iz 2004. godine u kojem su američki borbeni piloti s nosača aviona Nimitz tijekom vojnih vježbi pokraj obale San Diega ostvarili višestruki radarski i vizualni kontakt sa nepoznatim letećim objektom, kasnije popularnim pod nazivom „Tic-Tac“. Dakle, riječ je iskazima vrhunskih pilota TOP GUN klase istreniranim za promatranje letećih objekata, a koji upravljaju najskupljim i najnaprednijim borbenim avionima.

 

Javnost doznaje za ovaj slučaj tek 13 godina kasnije, 2017. godine, kada su New York Times i To The Stars Academy objavili infracrvenu snimku pilota Chada Underwooda iz aviona F/A-18 poznatu kao FLIR1.

Navy Extends USS Nimitz Stay in Middle East | Military.com


Priča o Tic-Tacu počinje 10. studenog 2004. godine kada je radarski operator Kevin Day prijavio čudne i spore objekte koji su letjeli u formacijama od 5 -10 objekata, zapadno od obale San Diega. Kretali su se previsoko za ptice, a presporo za bilo kakve avione. Zatim bi promatrao objekat koji bi se naglo spustio sa visine od 18 000 m na visinu od 15 m iznad Pacifičkog oceana i to bez probijanja zvučnog zida. Objekti bi kratko lagano lebdjeli ili bili stacionarni na radaru pa se naglo uzdizali.

14. studenog 2004. g. tijekom vojne vježbe, dva borbena pilota upućena su u presretanje tog čudnog objekta. Kada je prvi avion stigao na položaj, piloti isprava nisu vidjeli nikakve objekte u letu. Ali su ugledali, ono što je zapovjednik David Fravor opisao kao "uzburkani" dio inače mirnog oceana. More se bućkalo na tom jednom dijelu, a bijeli valovi su se prelamali preko nekog velikog objekta tik ispod površine mora. Pomislili su kako nešto tone.

Onda su opazili kako jedan od objekata lebdi 15-ak m iznad uzburkanog mora. Fravor, zapovjednik Crnih Aseva (Black Aces), pilot sa više od 16 godina letačkog iskustva, opisao je objekt kao otprilike 5 m dug, u obliku bombona Tic-Tac sa gotovo neprimjetnom horizontalnom linijom, bez ikakvih očitih naznaka propulzije, potpuno bijeli, bez krila i ikakvih rotora. Još je čudnije postalo kada se objekt počeo nepravilno kretati iznad uzburkanog dijela mora, poput „ping pong loptice koja se odbija od zidova“, što je Fravor opisao kao nešto što nikada nije vidio u životu.

Kako je Fravor letio oko objekta, isti se uzdigao i došao pravo ispred nosa njegovog aviona i ubrzao iznad svih očekivanja i svega što je vidio u životu, i ... nestao. No, zanimljivo, javljeno im je sa radara da se objekt nakon toga pojavio na sljedećoj poziciji na koju su piloti po zadatku trebali ići. Pilotkinja koja je bila u pratnji Fravoru potvrdila je cijelu priču.

Sat vremena nakon što je David Fravor potvrdio vizualni kontakt sa Tic-Tac-om, poletio je Chad Underwood i napravio legendarnu infracrvenu FLIR1 snimku.

Nakon što je snimka 2017. godine postala viralna, navedeni piloti, radaristi i mnogi drugi su se odlučili ispričati svoj dio Nimitz priče, a sve ih možete naći na internetu.

Obzirom na izjave dijela svjedoka o postojanju dulje snimke FLIR1 videa, 28. listopada 2019. godine, istraživač Christian Lambright je putem američkog akta o slobodi informiranja (Freedom of Information Act request) poslao zahtjev za više informacija o Nimitz slučaju.

Ured mornaričke obavještajne službe (Office of Naval Intelligence, skraćeno ONI) je 9. prosinca 2019. godine odgovorio kako postoje dodatni slajdovi, ali da su klasificirani kao Službena tajna (TOP SECRET) čije bi razotkrivanje moglo naštetiti nacionalnoj sigurnosti SAD-a.

Za one koji žele znati više:

Nimitz / FLIR1 video: https://youtu.be/6rWOtrke0HY

TIC –TAC link na službeni izvještaj: https://bit.ly/2P0bMe5

Intervju sa TOP-GUN pilotom Davidom Fravorom: https://youtu.be/Eco2s3-0zsQ

Intervju sa radaristom Kevin Dayom: https://youtu.be/_2zRabdvKnw

Zahtjev i odgovor istraživaču Christianu Lambertu:
http://ufos-documenting-the-evidence.blogspot.com/2020/01/office-of-naval-intelligence-oni-admits.html


[FUN FACT] FLIR1 snimka se pojavila još 2007. godine na opskurnom AboveTopSecret forumu, kao „leak“ od osobe koja se predstavila kao informatički stručnjak na Nimitz-u. Tada mu nitko nije vjerovao jer je video uploadao sa sumnjivog servera.

Link: http://www.abovetopsecret.com/forum/thread265835/pg1

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2021