Bosanske piramide

piramidasunca-590x320

Najveće arheološko otkriće u povijesti ili puno vike nizašto? Ovo je otprilike pitanje na koje odgovara dokumentarni film “Piramida istine” koji govori o Visočkoj piramidi, a prikazan je na E Street adresi u Washingtonu.

Vrlo važno povijesno, arheološko i geopolitičko pitanje tema je novog dokumentarnog filma Saida Sefe koji je već osvojio neke od međunarodnih nagrada. Njemački arheolog Jochannes Mueller sve povezuje s butmirskom kulturom dok legendarni egipatski arheolozi dr. Mostafa el-Abbadi i dr. Nabil Swelim duboko vjeruju u postojanje piramida.

U ovom filmu gledatelji shvaćaju kako je u tom području nedvojbeno stolovala neolitska butmirska kultura što ipak nema veze s istraživanjima dr. Semira Osmanagića, koji inače živi u Houstonu što posebno znači američkim gledateljima.

Autor ne nameće zaključak o piramidama već dokazima upućuje na činjenicu da je dokazano postojanje jedne mnogo starije civilizacije u tim krajevima što mainstream arheolozi ipak moraju priznati. Samim time ostavlja prostor i za bosanske piramide jer je već i ovo otkriće ono što je do jučer bilo “nemoguće”.

Nakon prezentacije filma iz publike se ustao Chuck Whright, književnik i nekadašnji kapelan američkog Kongresa: “Hvala gospodinu Sefi što nas je uvjerio da u Bosni još postoji nada, što nam je otkrio da su se na tim prostorima nalazile stare civilizacije, što je saznanje koje može tamošnjim ljudima dati snagu da izgrade budućnost bolju od sadašnjosti, jer to svaki čovjek zaslužuje”, prenosi Al Jazeera.

Osmanagić već duže vrijeme kroz svoja predavanja govori o znanstvenoj blokadi u kojoj određena grupacija konstantno ismijava cijeli projekt bez pravih argumenata, uz ponavljanje kako je sve jednostavno “nemoguće”. Što se Egipta tiče, njihovo negodovanje pronalazi u činjenici da ta država svake godine samo od piramida turizma zaradi cca. 15 milijardi eura te su im brojne studije ukazale na bosansko preotimanje dijela tog pozamašnog kolača ukoliko se otkriju piramide u Visokom.

Čini se da je sve bliži izlazak bosanskih piramida iz sjene i blokade, sve je više znanstvenih potvrda da nešto zbilja postoji u Visočkoj dolini i BIH je na rubu toga da postane nova svjetska arheološka destinacija i povijesna atrakcija, a ne možemo niti zamisliti što bi ovakvo otkriće učinilo službenoj liniji povijesti…

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2022