Zacharia SITCHIN: Zabranjena povijest ljudske vrste

ZECHARIA-SITCHIN-300x197Ugledni, prošle godine preminuli pisac Zetcharia Sitchin još je u svojoj mladosti proučavao Stari zavjet, te knjigu postanka na izvornom Hebrejskom jeziku i tako je naišao na proturječja koja su postala temelj dugogodišnjeg istraživanja koje je rezultiralo pisanjem značajnih knjiga koje govore o svijetu u kojem živimo iz jedne druge perspektive, nama nepoznate, a toliko fantastične da zvuči nevjerojatno. Sve je počelo kad je čitao biblijski tekst iz Knjige postanka: « kada je Bog odlučio uništiti čovječanstvo Velikim potopom,˝sinovi božji˝ su se ženili zemaljskim kćerima, i pri tome bili na Zemlji. U hebrejskom originalu oni su se zvali Nefili što znači Divovi. Sitchin se zapitao: «zar to ne znači doslovno;˝oni koji su sišli˝; koji su se spustili na zemlju?» No, kada je to izrekao svojem učitelju, ovaj ga je ukorio i rekao mu da smjesta prihvati tradicionalnu interpretaciju.

U godinama koje slijede, Sitchin je počeo proučavati jezike, povijest i arheologiju davnog Bliskog istoka i postao je opsjednut Nefilima. Arheološka otkrića i dešifriranje sumerskih, babilonskih, asirskih, hetitskih, kanaaskih i ostalih drevnih tekstova, bili su mu temelj za prihvaćanja novih otkrića, bića Nefila, koji su u to vrijeme bili stalni posjetitelji Zemlje. Svi drevni narodi vjerovali su u Bogove koji su se spustili na Zemlju s neba i koji su se po želji mogli vinuti u nebo. Ali svim tim pričama nikada nije priznata vjerodostojnost, a učenjaci su ih interpretirali kao mitove.

U ovom tekstu, ukratko ćemo se upoznati s ostavštinom dr. Zetcharia Sitchina, jednog od prvih prevodioca sumerskih ploča (arheolozima poznate ploče, ima ih preko 20 tisuća, vrhunska ostavština sumerske civilizacije op.a), koji je povezujući različite spoznaje iz drevne prošlosti na fascinantan način postavio jednu alternativnu zemaljsku povijest. Njegove knjige dovele su u pitanje svjetsku povijest kakvu učimo u školama, te tradicionalne spoznaje svele na predrasude i većinu dotadašnjih teorija o postanku ljudske vrste svele na razinu neuvjerljivih fikcija.

Danas i znanstvenici počinju od riječi do riječi potvrđivati sadržaj Sitchinovih knjiga. Neki njegovu knjigu smatraju idealnom knjigom za ulazak u novo tisućljeće, drugi ga smatraju običnim plagijatom. Je li on zaista plagijat, procijenite sami. Ukoliko ovaj tekst privuče vašu pažnju i navede vas na razmišljanje, konačnu prosudbu ipak, radije, donesite nakon što pročitate njegove knjige, ali i knjige ostalih istraživača koji razrađuju ili potvrđuju ove teorije.

Twitter

Twitter u kojemu možete pratiti zadnje vijesti o ufologiji, astronomiji, astroarheologiji, i svim ostalim temama na rubu i izvan ruba znanosti.

www!

Nove stranice DUAP Polarisa www.duap-polaris.hr započele su radom 15. rujna 2013. godine. Stare materijale i stranice možete pronaći u kategoriji Arhiva.

Adresa!

logo small
Šimićeva 50, 21000 Split, Hrvatska

Sva prava pridržana @2022